Πλημμύρες, καφεδιάσματα Φίλη και Ξυδάκη, μηνύματα Προκόπη, κι η Παιδεία ζορίζεται

Ο κ. Νίκος Φίλης στη συγκέντρωση πριν «δεχθεί» καφέδες και νερά. Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΛΥΔΙΑ ΣΙΩΡΗ.

Του Θεοδώρου Καλμούκου.

Πλημμύρες, χαλαζοπτώσεις ακόμα και χιονοπτώσεις εκεί ψηλά στο βουνό των θεών, τον Ολυμπο -όχι, με τίποτε δεν θα μπορούν να πάνε να κάνουν τις τελετές τους οι Δωδεκαθεϊστές- σάρωσαν κυριολεκτικά την Ελλάδα, Αδέλφια μου Ελληνες, και έσπειραν τον φόβο και την καταστροφή παντού, από τη Χαλκιδική μέχρι την Αθήνα. Απορώ πως δεν βγήκε ακόμα το ιερατείο στους δρόμους να κάνει λιτανείες να σταματήσει η νεροποντή.

Τελικά όλα αλλάζουν στην Ελλάδα, ακόμα κι οι καιρικές συνθήκες, αυτό θα πει άλλωστε αλλαγή με τα όλα της, με ρίζες στο ΧΑΣΟΚ του αλήστου μνήμης Ανδρέου, μέχρι τις Σύριζες του Αλεξίου. Και τι, μέσα στο κατακαλόκαιρο που κατά συνήθεια ο ήλιος ο ηλιάτορας ο κύρης της Ελλάδας ήταν ο μόνιμος σύντροφός της. Αν μπορούσαν να τον υποθηκεύσουν κι αυτόν στην Χιτλερίδα και την άλλη την ξερακιανή κυρά της τοκογλυφίας, θα το είχαν κάνει για να πάρουν κι άλλα δάνεια, για να δώσουν κι άλλα μπαξίσια εις στο λιγουρευμένο ελληνικό λαό για να αποσπάσουν τις ψήφους του.

Αχ Ελλάς κεραυνοχτυπημένη από παντού, ακόμα κι από την εξεγερμένη φύση, όπως πάνε τα πράγματα θα γίνουν όλα παράκαιρα και αφύσικα. Αγάντα όμως, ίσως «τούτη η νύχτα κάπου θα βγάλει δεν μπορεί ο καημός νάνε παντοτινός», που λέγει και το άσμα. Μακάρι.

Ξινό βγήκε στους κορυφαίους Συριζαίους συντρόφους Φίλη και Ξυδάκη, οι οποίοι πήγαν στη συγκέντρωση στο Σύνταγμα για να δείξουν συμπαράσταση στην κρατούμενη Ηριάννα, αλλά μόλις τους είδε το ασκέρι τους καφέδιασαν και τους νέρωσαν από πάνω μέχρι κάτω. Αφήστε πια τα καλωσορίσματα σε υψηλή γλώσσα.

Α, να μην ξεχάσω τη λεπτομέρεια πως η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Συντάγματος από οργανώσεις της Αριστεράς και συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου. Ετσι μπράβο, οι κατακτήσεις γίνονται με αγώνες καφεδιάσματος στον Φίλη και τον Ξυδάκη. Κι έπειτα σου λένε ότι υπάρχει οικονομική κρίση αντί να πιούνε τους καφέδες και τα νερά περιέλουσαν τον πρώην υπουργό Παιδείας τον Φίλη που καταράστηκε κιόλας ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος από τα Καλάβρυτα μέρα μεσημέρι τα χέρια του.

Μπράβο στον Προκόπη, το λέγει η καρδιά του όπου βρεθεί κι όπου σταθεί στέλνει αυστηρά μηνύματα στην Τουρκία και στον σουλτάνο της, που τόσο πολύ φοβήθηκε προχτές που κοιμήθηκε νηστικός, απλά ζήτησε να φουμάρει ένα ναργιλέ.

Τις προάλλες πάλι ο Προκόπης από την Κάσο έστειλε καινούργιο μήνυμα λέγοντας πως «στο Αιγαίο δεν υπάρχουν «γκρίζες ζώνες» όπως λένε κάποιοι, από άγνοια ή δόλο.

H Ελλάδα, εάν και όταν χρειασθεί, θα υπερασπισθεί, με βάση το Ευρωπαϊκό και το Διεθνές Δίκαιο, στο ακέραιο και δίχως εκπτώσεις τα σύνορά της, την εδαφική της ακεραιότητα και την κυριαρχία της». Σιγά Προκόπη’μ καθότι Ιούλης μήνας στοιχειωμένος μην τύχει και κάνει κανένα ντου η Τουρκιά και μας πάρει τη Λέσβο, έτσι με τους πρόσφυγες μαζί. Φτάνουν τόσα μηνύματα.

Το είπα από την αρχή που διορίσθηκε ο Γαβρόγλου υπουργός Παιδείας πως αυτός θα την τακτοποιήσει την Παιδεία. Μπορεί να ζοριστεί λίγο, αλλά μιας που έχει υφυπουργό τον Ζουράρι δεν θα είναι και τόσο ζόρικα. Κι έτσι οι πειραματισμοί στην Παιδεία θα συνεχιστούν.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *