Ποιος αγώνας; Οι συνθήκες διεξαγωγής…

Βαγγέλης Αμβροσιάτος, Βασίλης Ρίζος, Γιάννης Κουτσουνάδης, Στέργιος Κουτσουνάδης, Βασίλης Μπουρέκας, Σταύρος Μετεκίδης, Leandro Sarmiento, Juan Peralta, Sebastian Ochoa, Dorie James, Kevin Mullarkey, Kelvin Woo, Kevin Valverde, Gianfranco Terrezza, Alghor Gervais, Danny Munar, Aldair Torres, Bianco Silva και οι προπονητές Τάκης Ρίζος και Γιάννης Τσάπος αποτελούν το... τρένο της Λέρου. Φωτογραφία: Λέρος ΝΥ.

Είναι από τις φορές που δεν σε ενδιαφέρει τι έκανε η ομάδα σου. Από τις φορές που λες «καλύτερα να μην παίξω και να χάσω 2, 3-0 παρά να παίξω σ’ αυτές τις συνθήκες». Από τις φορές που δεν σε νοιάζει που θα τα παρατήσεις αλλά θα φύγεις… όρθιος και μπορεί να στείλεις και κάποιο μήνυμα. Από τις φορές που λες «εντάξει υποστηρίζω όλες τις ομογενειακές ομάδες και γι αυτό δεν θέλω να παίξει σ’ αυτό το γήπεδο».
Ο λόγος τώρα για τη Λέρο Νέας Υόρκης. Η ομάδα του Γιάννη Τσάπου και του Τάκη Ρίζου είχε αγώνα πρωταθλήματος με την Oyster Bay Park στο James Vernon Middle School, για την 2η κατηγορία του Λονγκ Αϊλαντ Λιγκ. Ενα γήπεδο… χάλι μαύρο. Λάσπη από τη βροχή, πολύ βαρύς αγωνιστικός χώρος και χωρίς χορτάρι. Στη λογική του «πέφτεις; Εφυγες με το φορείο». Αν στον κάκιστο αγωνιστικό χώρο προσθέσουμε και την Oyster Bay Park που παραδοσιακά οι παίκτες της είναι λίγο… δυνατοί καταλαβαίνουμε ότι το παιχνίδι πήγε στην… πυγμή.

Πάντως οφείλουμε να πούμε ότι οι δύο προπονητές της Λέρου όταν έφτασαν στο γήπεδο και είδαν την κατάσταση συζήτησαν για πολύ ώρα το θέμα «να φύγουμε ή να μείνουμε, να παίξουμε ή όχι». Τελικά επικράτησε το «να παίξουμε κι ό,τι γίνει».
Ομως τα πράγματα έγιναν χειρότερα. Ο διαιτητής ήταν ένας και… μοναδικός. Χωρίς επόπτες, σε ένα γήπεδο βούρκο που δεν έβλεπες καν τις γραμμές. Μάλιστα ο διαιτητής και μέχρι το 30’ που ήρθε ένας βοηθός είχε δώσει εντολή στον… Τάκη Ρίζο να προσέχει αν βγει η μπάλα πλάγιο άουτ!
Μ’ αυτά και μ’ αυτά Τσάπος και Ρίζος είναι λογικό να έχουν παράπονο για ένα γκολ που μπήκε και δεν έπρεπε γιατί υπήρχε φάουλ στον τερματοφύλακα, αλλά ποιος να το δει όταν η φάση έγινε στην «κόντρα» και ο διαιτητής ήταν λίγο έξω από την περιοχή της Oyster Bay Park; Κάτι ανάλογο έγινε και στο πέναλτι που σφύριξε εναντίον της Λέρου όντας εβρισκόμενος πολλές δεκάδες μέτρα μακριά από τη φάση.

«Εντάξει, δικαιολογίες έχουμε πολλές. Το γήπεδο, το χορτάρι που δεν υπήρχε, τον διαιτητή, τις γραμμές, τις απουσίες που είχαμε και ήταν πολλές ειδικά στην άμυνα», είπε αρχικά η «ψυχή» της ομάδας της Λέρου Τάκης Ρίζος που στη συνέχεια παραδέχθηκε πως «δεν έπρεπε να κάτσουμε να παίξουμε σε τέτοιες συνθήκες. Καλύτερα να φεύγαμε, να χάναμε το ματς στα χαρτιά αλλά εγώ και ο Γιάννης (σ.σ. Γιάννης Τσάπος) δεν θα ζούσαμε μία κόλαση κάθε φορά που παίκτης μας έπεφτε στη… λάσπη. Φοβόμασταν ότι τα παιδιά θα χτυπήσουν. Δεν μας ενδιαφέρει κανένα αποτέλεσμα. Να χάνουμε 30-0 σε κάθε ματς αρκεί τα παιδιά να είναι υγιή. Αλλά εδώ δεν έπρεπε να παίξουμε. Επρεπε να φύγουμε».
Πάντως η αλήθεια είναι ότι σε τέτοια γήπεδα και σε τέτοιες καταστάσεις (ένας διαιτητής και χωρίς επόπτες) δεν μπορεί να παιχτεί ποδόσφαιρο και καλό είναι κάποιες ομάδες που μπορούν να περάσουν το μήνυμα προς τους ιθύνοντες του Λιγκ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available