Ποιος είναι ο Joseph James Pappas που αναζητά η αστυνομία ως ύποπτο για το φόνο γιατρού

O Joseph James Pappas (Texas Department of Public Safety/Houston Police Department via AP)

Ο Joseph James Pappas II (Τζόσεφ Τζέιμς Πάππας ΙΙ), είναι αυτή την στιγμή ο πιο καταζητούμενος άνθρωπος στο Χιούστον του Τέξας καθώς αποτελεί τον κύριο ύποπτο για τον φόνο του Δρ Mark Hausknecht, ο οποίος υπήρξε και γιατρός του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, Τζόρτζ Μπους του πρεσβύτερου.

Αμερικανικά ΜΜΕ προσπαθούν να συλλέξουν όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες για τον 62χρονο, ελληνικής καταγωγής, όπως δείχνουν τα έως τώρα στοιχεία.

Οσον αφορά στο κίνητρο η Αστυνομία πιστεύει πως ίσως ήταν η εκδίκηση για τον θάνατο της μητέρας του Julia Alice Walker.

Απεβίωσε εν μέσω εγχείρησης από τον Δρ Hausknecht στον Απρίλιο του 1997 στα 69 της χρόνια, σύμφωνα με την Daily Mail. H ίδια πηγή ανέφερε ότι πατέρας του ήταν ο Joseph James Pappas (Pappadakis).

Το Dignity Memorial έγραφε πως ο Joseph James (Pappadakis) Pappas έφυγε από την ζωή, ειρηνικά στα 92 του χρόνια τον Μάρτιο του 2010, στο M.D. Anderson Hospital, μετά από μακρά και γενναία μάχη με λευχαιμία.

Ειδικότερα, το τοπικό Click2Houston, ανέφερε ότι μπορεί να έμαθε τις ικανότητες (σχετική αναφορά έκανε και ο αρχηγός της Αστυνομίας) για να ασκήσει θανατηφόρα δύναμη ως αναπληρωτής αστυνομικός.

Το αρχείο του δείχνει πως είχε εργαστεί στο στα τμήματα 2 και 7 της Harris County. Αρχικά πληρώθηκε για τις υπηρεσίες του και αργότερα βρέθηκε στον κατάλογο με τους εθελοντές έφεδρους.

Ο Pappas, σύμφωνα με το ίδιο μέσο, κατείχε εργασία στην επιβολή του νόμου για πάνω από 30 χρόνια μέχρι το 2013.

Δεν φαίνεται να είναι παντρεμένος, ούτε να έχει παιδιά.

Οι φίλοι του τον αποκαλούσαν «Joey» και ζούσε στο ίδιο σπίτι στο Westbury όπου μεγάλωσε.

Εκτός οικίας, ο Pappas λειτουργεί μία μεσιτική real estate στο όνομά του. Οι γείτονές του ανέφεραν πως είναι ιδιαίτερα προσεχτικός με την συντήρηση του γκαζόν του.

Ακόμη, ο Pappas είχε καταθέσει αίτημα για επιχείρηση, μία ακαδημία χρήσης όπλων, άρα φαίνεται πως είχε ικανότητες σχετικά.

Αν και δεν βρέθηκαν καταδίκες, ίσως υπάρχουν στο παρελθόν του, δεκαετίες πριν κάποιες νύξεις προβλημάτων.

Σε μία αγωγή, το 1986, κατά εργοδότη από τον Pappas το Channel 2 Investigates, βρήκε ένα περίεργο απόσπασμα: Ο Pappas χαρακτηριζόταν ως «loose cannon» και του είχε «απαγορευτεί να συμμετέχει σε συναντήσεις…εξαιτίας ποικίλων ακατάλληλων δραστηριοτήτων», σύμφωνα με την αγωγή.

Στον Pappas ανήκει ένα παλιό αστυνομικό όχημα μάρκας Ford Crown Victoria, το οποίο βρέθηκε στην οικία του.

Στην ιστοσελίδα ARMSLIST.COM, όπου πολίτες μπορούν να πουλήσουν όπλα, υπάρχουν πολλές καταχωρήσεις στις οποίες το τηλέφωνο επικοινωνίας για τα αντικείμενα είναι το ίδιο με αυτό της Pappas Realty.

Πολλά αντικείμενα τέθηκαν προς πώληση στις 25 Ιουλίου. Ο Δρ Hausknecht πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε στις 10 Ιουλίου. Δεν υπήρχαν πληροφορίες ότι κάποιο από αυτά είχε χρησιμοποιηθεί στην υπόθεση του φόνου.

Οσον αφορά στο κίνητρο η Αστυνομία πιστεύει πως ίσως ήταν η εκδίκηση για τον θάνατο της μητέρας του Julia Alice Walker. Απεβίωσε εν μέσω εγχείρησης από τον Δρ Hausknecht στον Απρίλιο του 1997 στα 69 της χρόνια, σύμφωνα με την Daily Mail.

H ίδια πηγή ανέφερε ότι πατέρας του ήταν ο Joseph James Pappas (Pappadakis).

Το Dignity Memorial έγραφε πως ο Joseph James (Pappadakis) Pappas έφυγε από την ζωή, ειρηνικά στα 92 του χρόνια τον Μάρτιο του 2010, στο M.D. Anderson Hospital, μετά από μακρά και γενναία μάχη με λευχαιμία.

Είχε γεννήθεί στο Ft. Worth του Τέξας το 1917 και ήταν γος του James A. (Pappadakis) Pappas και της Mary A. Passalaqua.

Ηταν στο Reserve Officers’ Training Corps (ROTC) κατά το ξεκίνημα της στρατιωτικής του καριέρας. Κατατέγη στον αμερικανικό στρατό τον Σεπτέμβριο του 1941 καθυστερώντας τις σπουδές του. Είχε λαμπρή σταδιοδρομία με πολλές διακρίσεις και βραβεία.

Προήχθη και υπηρέτησε κάθε βαθμό, από απλός στρατιώτης έως Συνταγματάρχης πριν αποσυρθεί στα μέσα του ’70 από την Army Reserves, 75th MAC.

Ελαβε πτυχίο Νομικής από το South Texas College of Law και άσκησε την δικηγορία. Εισήλθε και στο σώμα της επιβολής του νόμου, κατέχοντας θέσεις στην Harris County, μεταξύ των οποίων του αναπληρωτή αρχηγού στο τμήμα 2 για πολλά χρόνια.

Ηταν μέλος της ελληνικής ορθόδοξης εκκλησίας, της AHEPA και άλλων ελληνικών οργανισμών και όχι μόνο.

Το πιο σημαντικό στη ζωή του Joe όπως τον αποκαλούσαν ήταν η οικογένειά του. Παντρεύτηκε την σύζυγό του, Julia Alice Walker, την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου το 1955 και απέκτησαν έναν γιο και μία κόρη.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available