Ποιος ο λόγος;

(AP Photo/Thanassis Stavrakis)

Ο Ταγίπ Ερντογάν εδώ και πολλούς μήνες είναι απομονωμένος ουσιαστικά από την Ευρωπαϊκή Ενωση. Είναι χαρακτηριστικό ότι μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του Ιουλίου του 2016, η μόνη χώρα που τον κάλεσε να την επισκεφθεί επίσημα είναι η Πολωνία.

Εμείς, για ποιο λόγο τον καλέσαμε να μας επισκεφθεί; Για να τον βγάλουμε από την απομόνωση; Aν αυτός ήταν ο στόχος της κυβέρνησης, τον πέτυχε.

• Συγκρίσεις

O Tζίμι Κάρτερ είναι 93 χρόνων και όπως είναι γνωστό αντιμετώπισε σοβαρό πρόβλημα με καρκίνο στον εγκέφαλο. Τις προάλλες τον είχα δει (μέσω τηλεοράσεως) να περπατά στη σκηνή ενός Κολεγίου στο Τέξας όπου γινόταν μια εκδήλωση για φιλανθρωπικό σκοπό μαζί με τους άλλους εν ζωή πρώην προέδρους.

Το βάδισμα είναι απείρως πιο σταθερό και ζωηρό από αυτό του Ταγίπ Ερντογάν (που είναι μόλις 63 χρόνων), όπως τον είδαμε όλοι να περπατάει κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα. Τα συμπεράσματα δικά σας.

• Το βιολί του

Εν τω μεταξύ, με όλα αυτά με την Ιερουσαλήμ κοντέψαμε να ξεχάσουμε τον Κιμ (ένας είναι ο Κιμ) αλλά φροντίζει ο ίδιος να κάνει αισθητή την παρουσία του:

«Εάν οι ΗΠΑ κάνουν λάθος υπολογισμό εξαιτίας της υπομονής μας κι ανάψουν το φιτίλι ενός πυρηνικού πολέμου, ασφαλώς θα κάνουμε τις ΗΠΑ να πληρώσουν πολύ ακριβό τίμημα». Για να δούμε πού θα βγει όλη αυτή η κατάσταση.

• Προεδρικά τουίτς

Προτροπή στους ακολούθους του στο τουίτερ να αγοράσουν το νέο βιβλίο για τον Αντριου Τζάκσον από τον Μπράιαν Κιλμίντι έκανε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ μέσω του λογαριασμού του στο τουίτερ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *