Πολιτιστικές εκδηλώσεις Συλλόγου Ποντίων «Κομνηνοί» ΝΥ (βίντεο)

Από αριστερά διακρίνονται οι Σοφία Καλεμκερίδη, Ελένη Τσαρσιταλίδη, Γιούλη Γεωργιάδη, Αναστασία Στεφανίδη, Ελένη Μελισσινού, Κυριακή Μαστορίδη, Δήμητρα Καρασαββίδη, Κασσιανή Λούκισσα, Αναστασία Κεντρώτα, Ανδριανή Πουλικίδη και Παναγιώτα Πανικίδη. Φωτογραφία: Αρχείου "Εθνικός Κήρυξ" - Κώστας Μπέη.

Του Δημήτρη Τσάκα.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ο Σύλλογος Ποντίων «Κομνηνοί» Νέας Υόρκης διοργάνωσε ένα ενδιαφέρον πολιτιστικό διήμερο στην Αστόρια.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν το βράδυ του Σαββάτου με τη θεατρική παράσταση «Σ’ Αριστοφάνη τα πατεμασέας» με πρωταγωνίστρια την Γιούλη Γεωργιάδη και ολοκληρώθηκαν το απόγευμα της Κυριακής με την εκδήλωση «Πόντου Γεύσεις» που διοργανώθηκε στην Ποντιακή Λέσχη στην Αστόρια.


Βίντεο: Εθνικός Κήρυξ, Κώστας Μπέη

Η παράσταση, όπως επεσήμανε ο πρόεδρος του Συλλόγου Δημήτρης Μολοχίδης, έλαβε χώρα στο Αρχιεπισκοπικό Κέντρο στην Αστόρια και η Γιούλη Γεωργιάδη εξέπληξε το ακροατήριο με την υποκριτική της τέχνη.

Η κ. Γεωργιάδη έχει έρθει από τη γενέτειρα τόσο για την εν λόγω παράσταση όσο και για την παράσταση για την 98η επέτειο της Γενοκτονίας που θα διοργανώσουν σε συνεργασία με την Βασιλική Τσανακτσίδου και την ποντιακή νεολαία.

Τα μέλη του Ποντιακού Συλλόγου, ενώ απολαμβάνουν τις ποντιακές γεύσεις. Φωτογραφία: “Εθνικός Κήρυξ” – Κώστας Μπέη.

Η παράσταση θα λάβει χώρα το βράδυ της Παρασκευής 19 Μαϊου στο Αρχιεπισκοπικό Πολιτιστικό Κέντρο στην Αστόρια και εντάσσεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τη Γενοκτονία που διοργανώνουν οι Ποντιακοί Σύλλογοι σε συνεργασία με την Παμποντιακή Ομοσπονδία Αμερικής και Καναδά.

Η εκδήλωση «Πόντου Γεύσεις» είχε ως πρωταγωνίστριες τις κυρίες του Συλλόγου, οι οποίες μαγείρεψαν παραδοσιακές πίτες και άλλα εδέσματα και δίδαξαν στα μέλη του Συλλόγου τον τρόπο με τον οποίο μαγείρευαν στον Πόντο.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available