Πολύς κόσμος στην 12η Τσιπουροβραδιά Ηπειρωτών Φιλαδέλφειας (βίντεο)

Φωτογραφία: «Εθνικός Κήρυξ» - Στέλιος Λάμπρου

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Τετρακόσιοι πενήντα Ηπειρώτες και οι φίλοι τους από διάφορες περιοχές της Πενσυλβάνιας, της Νέας Ιερσέης, της Νέας Υόρκης και του Ντελάγουερ το βράδυ του Σαββάτου 10 Φεβρουαρίου ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Ηπειρωτικού Συλλόγου Φιλαδέλφειας «Ομόνοια» και συμμετείχαν στην 12ηΤσιπουροβραδιά.

Στη γιορτή, η οποία έλαβε χώρα στην κοινοτική αίθουσα του Αγίου Δημητρίου στο Απερ Ντάρμπι Πενσυλβάνιας, παραβρέθηκαν ο πρώην και νυν πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Φιλαδελφείας και Μείζονος Ντελαγουέαρ Γιώργος Χωριάτης και Νικόλαος Σπηλιώτης, αντίστοιχα, και εκπρόσωποι άλλων ομογενειακών φορέων.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Βασίλης Κεϊσογλου, ο οποίος ανήκει στη νεότερη γενιά των Ηπειρωτών καλωσόρισε τους συνδαιτυμόνες και εξέφρασε την ευγνωμοσύνη για τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και τους πρώην προέδρους που εργάστηκαν πολλές ώρες στην κουζίνα για την προετοιμασία του πλουσιοπάροχου δείπνου και του πατσά με το σκορδοστούπι.

Τα έσοδα από την εκδήλωση θα διατεθούν για την ενίσχυση του Ταμείου, ενώ δύο χιλιάδες δολάρια εξ αυτών θα δωριστούν στην Ιερά Μονή Παναγίας Δουραχάνης ή Ντουραχάνης.

Φωτογραφία: «Εθνικός Κήρυξ» – Στέλιος Λάμπρου

Η Μονή όπως έχει γράψει ο «Ε.Κ.» βρίσκεται δίπλα από το καμποχώρι των Λογγάδων στις ανατολικές όχθες της λίμνης Παμβώτιδας απέναντι από τα Γιάννινα, στους πρόποδες του όρους Μιτσικέλι και κάθε χρόνο ευεργετείται από την γενναιοδωρία των Ηπειρωτών της Φιλαδέλφειας.

Ο πρώην πρόεδρος του Συλλόγου Κωνσταντίνος Κράβαρης είπε ότι «η αίθουσα είχε πλημμυρίσει από ομογενείς και χωρίς υπερβολή δεν έπεφτε καρφίτσα». Ερωτηθείς εάν ήταν η πιο μαζική εκδήλωση επεσήμανε ότι «ήταν αναμφίβολα μια από τις καλύτερες.

Φωτογραφία: «Εθνικός Κήρυξ» – Στέλιος Λάμπρου

«Οι Ηπειρώτες και οι φίλοι τους απόλαυσαν το τσίπουρο, το κρασί και τα πλούσια εδέσματα και ξεφάντωσαν με την ορχήστρα του Λάζαρου Παρασκευά (τραγούδι) και τον Γιώργο Μπεζάνη στο κλαρίνο. Στο τέλος χορέψαμε το ‘Πώς το τρίβουν το πιπέρι’, απολαύσαμε τον πατσά με στο σκορδοστούπι και κατά τις τρεις τα ξημερώματα, αναχωρήσαμε πανευτυχείς για τα σπίτια μας», ανέφερε ο κ. Κράβαρης.

Ερωτηθείς για τις επικείμενες εκδηλώσεις, ο κ. Κράβαρης είπε ότι τα βλέμματα όλων είναι στραμμένα στην παρέλαση για την 197η επέτειο της Εθνικής Παλιγγενεσίας που θα λάβει χώρα ανήμερα της εθνικής μας εορτής.

Φωτογραφία: «Εθνικός Κήρυξ» – Στέλιος Λάμπρου
Φωτογραφία: «Εθνικός Κήρυξ» – Στέλιος Λάμπρου

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available