Πολύτιμες συμβουλές από τους γιατρούς

Κύριε Διευθυντά,

Αφορμή της επιστολής μου είναι το εβδομαδιαίο τεύχος του περιοδικού, αφιέρωμα των διακεκριμένων γιατρών της Καρδιολογίας (Φεβρουαρίου 9-10).

Αλήθεια τι πολύτιμες συμβουλές μάς δίνουν αυτοί οι κορυφαίοι γιατροί επιστήμονες; Πώς να θωρακίσουμε και να έχουμε γερή και υγιή καρδιά μέχρι τα βαθειά γεράματα!

Και τι μας λένε; Οχι καθιστική ζωή, όχι ανθυγιεινή και κακή διατροφή. Η καρδιά μας θέλει άσκηση σωστή και υγιεινή διατροφή, και αυτό είναι το μυστικό τις μακροζωίας!

Για τους ηλικιωμένους σαν και μένα, που βαδίζουμε στη δεκαετία των 80 τι ασκήσεις πρέπει να κάνουμε; Κατά τη γνώμη μου χρειαζόμαστε λίγο περπάτημα, κηπουρική, μαγειρική, κούρεμα το γρασίδι και καφενείο με καλή παρέα και φίλους, και όχι κλεισμένος στο σπίτι.

Επίσης, ενασχόληση με τον υπολογιστή, να στέλνουμε μηνύματα στα παιδιά μας, τους συγγενείς και φίλους. Και το σπουδαιότερο από όλα είναι, εμείς οι παλιοί αφοσιωμένοι αναγνώστες του αγαπητού μας «Ε.Κ.» να τον διαβάζουμε πιο πολύ με ζήλο γιατί μας διδάσκει πάρα πολλά!

Με το διάβασμα ακονίζουμε το μυαλό μας και θα καθυστερήσουμε άνοια – Αλτσχάιμερ γιατί πολύ ή λίγο θα μας επισκεφθούν.

Αν διατηρήσουμε αυτές τις δραστηριότητες θα είμαστε και ικανοί για την οδήγηση του αυτοκινήτου μας, με ασφάλεια να επισκεφθούμε τους γιατρούς μας, να πάμε για τα ψώνια μας, εκκλησία, φίλους και όλες τις υποχρεώσεις μας.

Ευχαριστώ για τη φιλοξενία

Χρήστος Τσιμήκας
Dracut Mass.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available