Πού πήγαν οι ανθρωπιστές;

Στη Μόρια. Φωτογραφία αρχείου: POOL ΜΑΝΩΛΗΣ ΛΑΓΟΥΤΑΡΗΣ/EUROKINISSI.

Απανωτά τα δημοσιεύματα του διεθνούς Τύπου για τη Μόρια το τελευταίο διάστημα. Αν δεν έχουν υποπέσει στην αντίληψή σας να σας πληροφορήσω ότι λένε πως η κατάσταση εκεί είναι αφόρητη.

Οτι οι συνθήκες είναι άθλιες και ότι δεν μπορεί να ζήσει άνθρωπος. Παρόλα αυτά, από τους επαγγελματίες ανθρωπιστές ούτε φωνή, ούτε ακρόαση.

Λέω γι’ αυτούς που παλιότερα όταν χαλούσε κανένα air condition στην Αμυγδαλέζα επί Σαμαρά σήκωναν τον κόσμο στον πόδι. Τι απέγιναν όλοι αυτοί και δεν μιλάνε;

Υποπτεύομαι ότι διορίστηκαν. Το πού δεν έχει σημασία. Ολο και κάποια θέση θα βρέθηκε.

• Ο εφιάλτης τους

Κατανοώ (τρόπος του λέγειν) ότι το Μάτι έχει γίνει ο πολιτικός τους εφιάλτης. Εκεί που ετοίμαζαν φιέστες για την (και καλά) έξοδο από τα μνημόνια ήρθε η φωτιά που έφερε 100 νεκρούς και ανείπωτη καταστροφή.

Δεν φταίνε όμως οι πολίτες που τους βρήκε αυτό το κακό και άθελά τους έκαναν και κακό στην εθνοσωτήριο κυβέρνηση.

Αν κάποιος φταίει αυτός σίγουρα είναι η κυβέρνηση, τόσο για τον τρόπο με τον οποίο (δεν) είχε προετοιμαστεί για το ενδεχόμενο φωτιάς, όσο και για τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκε επικοινωνιακά την υπόθεση (ας πούμε ο Αλέξης πήγαινε για δήθεν συντονισμό των προσπαθειών κατάσβεσης της πυρκαγιάς και ενώ ήξερε ότι υπήρχαν νεκροί δεν έλεγε τίποτα).

Δεν δικαιολογούνται λοιπόν οι κυβερνητικοί να πηγαίνουν στο Μάτι και να μην μπορούν να κρύψουν την δυσφορία τους. Αυτό έγινε και με τον υπουργό Υποδομών Σπίρτζη που επισκεπτόμενος την περιοχή, αντί να καθησυχάσει τους πολίτες, τους εξόργισε.

Αυτό καταγγέλλει μια κάτοικος με σχετική ανάρτηση που έκανε σε σελίδα της σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Σύμφωνα με εκείνη, ο υπουργός Σπίρτζης (αυτός που θα καταργούσε τα διόδια) παρομοίασε ειρωνικά με… «φρύδι» το Μάτι, ενώ επιχείρησε να περάσει στην αντεπίθεση κατηγορώντας τους για αυθαίρετη δόμηση, αλλά και για ιδιοκτησία offshore εταιρειών.

Λίγος σεβασμός, τουλάχιστον σε ανθρώπους που έχασαν συγγενείς και φίλους, αλλά και περιουσίες, δεν θα έβλαπτε. Γενικά ο σεβασμός προς τους άλλους δεν έβλαψε ποτέ κανέναν. Αλλά ο σεβασμός είναι πάνω απ’ όλα θέμα Παιδείας.

• Προεδρικά τουίτς

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ επαίνεσε μέσω του λογαριασμού του στο τουίτερ την αντίδραση της FEMA στην έλευση του τυφώνα «Φλόρενς».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available