Πριστούρης: Κέρδος, η φιλία των παιδιών

Τα κορίτσια του Μπρούκλιν και της Αστόριας έπαιξαν στον τελικό του τουρνουά της «Κοίμησης Θεοτόκου Μπρούκλιν» με νικήτριες τις... γηπεδούχες «μπλε» του Μπρούκλιν.

Με τις καλύτερες εντυπώσεις ολοκληρώθηκε το 4ο ετήσιο μπασκετικό τουρνουά της Ενορίας της Κοίμησης της Θεοτόκου στο κλειστό γυμναστήριο της Εκκλησίας, στο Μπρούκλιν. Ο προπονητής των νικητών των αγοριών της Βοστώνης, Αντώνης Καρυώτης είπε τα καλύτερα, ενώ και ο άνθρωπος που «έτρεξε» το τουρνουά ο Δημήτρης Πριστούρης τόνισε πως «νομίζω ότι ήταν από τα καλύτερα που έχουμε διοργανώσει. Είχε πολύ δουλειά αλλά έτσι είναι όταν κάτι θέλεις να πάει καλά», είπε αρχικά και πριν μπει στα… οργανωτικά και αγωνιστικά τόνισε πως «πρέπει να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ και συγχαρητήρια στους ανθρώπους της Ενορίας μας και κυρίως στον πάτερ Δαμασκηνό Γκανά. Μας βοήθησαν πάρα πολύ σε όλα. Ηταν δίπλα μας, μας στήριξαν, μας βοήθησαν και μας παρείχαν ό,τι χρειαζόταν. Επίσης να πω ένα ευχαριστώ στους γονείς που μας εμπιστεύονται και τους φιλάθλους που είναι κάθε φορά μαζί μας και παρακολουθούν τους αγώνες μας. Και φυσικά τα παιδιά που τα δίνουν όλα σε κάθε αγώνα».

Η ομάδα του Μπρούκλιν που πήρε το τρόπαιο.

Και αφού απέδωσε τις… τιμές στους ανθρώπους που οργανώνουν και βοηθούν τα μέγιστα αυτό το 4ετές τουρνουά ο πολύπειρος σε τέτοιες εκδηλώσεις και διοργανώσεις τουρνουά κ. Πριστούρης μπήκε στο πραγματικό πνεύμα των αγώνων, που είναι «να έρχονται κοντά Ελληνόπουλα από διάφορες περιοχές της Νέας Υόρκης και της Αμερικής, όπως από την Βοστώνη που μάλιστα πήραν και το τρόπαιο στα αγόρια. Αυτό είναι το μεγάλο κέρδος και αυτό που θέλουμε εμείς οι προπονητές. Τα τρόπαια και οι νίκες έρχονται σε δεύτερη μοίρα γιατί το πιο σημαντικό είναι δημιουργούνται νέες φιλίες, νέες παρέες. Και αυτό το είδαμε πολύ έντονα στους τελικού. Το Σάββατο είχαμε ένα πάρτι με πολύ πλούσιο και γευστικό φαγητό που άφησε τους πάντες ευχαριστημένους και φυσικά κι εμάς που άρεσε σε όλους. Εκεί τα παιδιά -κορίτσια και αγόρια- από όλες τις ομάδες και τις περιοχές γνωρίστηκαν και έκαναν παρέα. Την Κυριακή στους τελικούς που η μπάλα… έκαιγε είδαμε τα παιδιά και των δύο ομάδων να έχουν πολύ φιλική αντιμετώπιση. Για παράδειγμα έπεφτε ένα παιδί και οι… αντίπαλοι έτρεχαν να τον σηκώσουν και μάλιστα έκαναν πλάκα μαζί του. Ανέπτυξαν φιλία μεταξύ τους και πέρασαν πολύ καλά, όπως μας είπαν και τα ίδια. Βλέπαμε τα παιδιά να γελάνε μεταξύ τους, να μιλούν ωραία, να φεύγουν αγκαλιά και αυτό, η φιλία, ήταν το μεγαλύτερο κέρδος για το τουρνουά. Εύχομαι να συνεχιστεί αυτό το τουρνουά και να μεγαλώσει και μαζί του και η φιλία των παιδιών».


Οσο για τους νικητές «τα ίδια τα παιδιά και οι φιλίες που αποκόμισαν. Και μαζί τους και εμείς που είδαμε ότι ο στόχος μας επετεύχθη. Και να ευχαριστήσω όλες τις ομάδες, τα παιδιά και τους προπονητές που ήρθαν στο Μπρούκλιν για να συμμετάσχουν στο τουρνουά μας».


Οι All Star των αγοριών
NAK: Αλεξ Σερεμέτης
YKT: Γιάννης Παπαλοΐζος
Boston: Isaiah Woodley
Saint Sophia: Alec Sbily
New Rochelle: Αλεξ Παπαδημητρίου

MVP: Γιάννης Κοταρίδης

Οι All Star των κοριτσιών
Saint Sophia: Ελένη Τριάντης
Holy Cross: Ελι Χριστάκου
YKT: Δήμητρα Σκούντζου
St Demetrios Astoria: Ελένη Μπάλλα

MVP: Ελι Χριστάκου

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available