Προδρόμου: «Κάποια ιδέα» για τις συνομιλίες κατάθεσε η Λουτ

Η απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ Τζέιν Χολ Λουτ (Jane Hall Lute). (AP File Photo/Petros Karadjias).

ΛΕΥΚΩΣΙΑ. Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου επιβεβαίωσε ότι τις τελευταίες ημέρες έχουν διαβιβαστεί από την Ειδική Απεσταλμένη του ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών Τζέιν Χολ Λουτ σκέψεις, «κάποια ιδέα», όπως ανέφερε, για επανέναρξη των συνομιλιών για το Κυπριακό.

«Ο Υπουργός Εξωτερικών έχει πει δημόσια, κι έτσι είναι τα πράγματα, ότι τις τελευταίες μέρες έχει διαβιβαστεί κάποια ιδέα, υπάρχει κάποια ιδέα από την κ. Λουτ και θα πρέπει να περιμένουμε την τροπή των πραγμάτων. Δεν έχουμε κάτι άλλο να ανακοινώσουμε πάνω σε αυτό το θέμα», δήλωσε τη Δευτέρα ο Πρόδρομος Προδρόμου, μιλώντας σε δημοσιογράφους στο Προεδρικό, ενόψει και της υποβολής από τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, της έκθεσής του στο Συμβούλιο Ασφαλείας.

Το σημαντικό, επεσήμανε στη συνέχεια, είναι ότι τα Ηνωμένα Εθνη, ο ίδιος ο ΓΓ, που θα καταθέσει και την έκθεση, επενδύει και υπολογίζει στην προσπάθεια για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων, κάτι που ικανοποιεί την Κυβέρνηση, είπε, διότι είναι η ελληνοκυπριακή πλευρά που πραγματικά και περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο έχει την επιθυμία να ξεκινήσουν ουσιαστικές διαπραγματεύσεις και να επιλυθεί το πρόβλημα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available