Προληπτικές κινήσεις για αποτροπή τετελεσμένων στα Βαρώσια

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κ. Κούσιος. Φωτογραφία: ΓΤΠ

ΛΕΥΚΩΣΙΑ. «Παρά το γεγονός ότι δεν θέλουμε να Αμμοχωστοποιηθεί το Κυπριακό, εντούτοις έχουμε ισχυρές απόψεις και είναι αταλάντευτη η θέση μας ότι η Αμμόχωστος ανήκει στους νόμιμους κατοίκους της, οι οποίοι είναι οι μόνοι δικαιούχοι», δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κυριάκος Κούσιος, κληθείς να σχολιάσει την εκδήλωση του Σαββάτου για την Αμμόχωστο στην περίκλειστη πόλη υπό την καθοδήγηση του λεγόμενου ΥΠΕΞ Κουντρέτ Οζερσάι.

Την ίδια ώρα ο κ. Κούσιος ανέφερε ότι η Κυβέρνηση θα προβεί σε όλα τα αναγκαία μέτρα, διπλωματικά και πολιτικά, για να εμποδίσει τους οποιουσδήποτε σχεδιασμούς των κατοχικών δυνάμεων που σκοπούν να αξιοποιήσουν με οποιονδήποτε άλλο τρόπο την Αμμόχωστο.

«Είναι γεγονός ότι ο Δήμος Αμμοχώστου προβαίνει σε διάφορες εκδηλώσεις και διαμαρτυρίες. Αύριο θα υπάρξει μια άτυπη συνεδρία του Δημοτικού Συμβουλίου στο οδόφραγμα Δερύνειας για να εκδηλώσουν την αντίθεση τους σε οποιεσδήποτε ενέργειες είναι εναντίον της παράδοσης της πόλης της Αμμοχώστου στους νόμιμους κατοίκους της. Θα υπάρξουν ψηφίσματα. Αυτά παράλληλα με τις ενέργειες στις οποίες προβαίνει η Κυβέρνηση», ανέφερε ο Εκπρόσωπος.

Κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις Ερσίν Τατάρ περί πτήσεων Λονδίνου – κατεχομένων, ο Εκπρόσωπος είπε ότι «υπήρξε σχετική άμεση διάψευση από το Λονδίνο και ως εκ τούτου δεν πρέπει να μας απασχολήσει περαιτέρω».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available