Προπαγάνδα παντού

(ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ)

Αν είναι κάτι στο οποίο η κυβέρνηση δεν πιάνεται αυτό είναι μόνο η προπαγάνδα. Ακούστε λοιπόν τι (άλλο) σκέφτηκαν.

Πριν από μερικές ημέρες με πολλή φαμφάρα παρουσιάστηκε στη ΔΕΘ το «Ασημένιο Βέλος», το τρένο δηλαδή που όπως μας έλεγαν είναι το μέλλον των ελληνικών σιδηροδρόμων.

Ωστόσο, μετά τα δοκιμαστικά δρομολόγια στο τμήμα Θεσσαλονίκη-Κατερίνη, το «Ασημένιο Βέλος» επέστρεψε στην Ιταλία γιατί οι υποδομές στην Ελλάδα, λέει, ακόμα δεν αντέχουν την υποστήριξή του.

Μα καλά, όταν η κυβέρνηση αποφάσιζε να φέρει το τρένο στην Ελλάδα και να το βάλει να κάνει και δοκιμαστικά δρομολόγια, δεν ήξερε σε τι κατάσταση ήταν οι υποδομές του ελληνικού σιδηροδρόμου;

Επρεπε να γίνουν τόσα έξοδα, να έρθει το τρένο από την Ιταλία και μετά να διαπιστώσουν ότι οι υποδομές είναι απαρχαιωμένες;

Προφανώς και όχι. Κυβερνητική διαφήμιση ήθελαν να κάνουν και τίποτα περισσότερο. Τώρα, ως προς τα έξοδα, είναι λογικό να μην στενοχωριούνται και πολύ. Αλλωστε δεν είναι αυτοί που πληρώνουν.

Αυτά είναι απλά εκείνοι που διαχειρίζονται τα χρήματα.

• Επάγγελμα: ανθρωπιστές

Περίπου 3 δισ. ευρώ για 3.000.000 πρόσφυγες πήρε η Τουρκία από το 2015 μέχρι σήμερα, ενώ η Ελλάδα έχει λάβει 1,6 δισ. στην ίδια περίοδο για μόλις 65.000.

Τα μαθηματικά εκτός από απλά στην παρούσα φάση, είναι και αμείλικτα: διαιρώντας κανείς το 1,6 δισ. ευρώ στους 65.000 πρόσφυγες διαπιστώνει ότι στον καθένα αντιστοιχούν περίπου 24.000 ευρώ.

Με λίγα λόγια ο κάθε ένας από τους πρόσφυγες που είναι στην Ελλάδα θα έπρεπε να ζει τουλάχιστον αξιοπρεπώς και όχι μέσα στις άθλιες συνθήκες που όλοι γνωρίζουμε. Επομένως ύστερα από αυτό, ένα μόνο ερώτημα μπορεί να τεθεί: πού πήγαν τα λεφτά; Υποπτεύομαι στις τσέπες των επαγγελματιών ανθρωπιστών.

Εχετε καμιά καλύτερη ιδέα;

• Προεδρικά τουίτς

«Η Βόρεια Κορέα δεσμεύθηκε εκ νέου για την αποπυρηνικοποίησή της. Εχουμε διανύσει πολύ δρόμο» έγραψε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ στον λογαριασμό του στο τουίτερ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available