Προς εκλογή εννέα Βοηθών Επισκόπων στην Αρχιεπισκοπή Αμερικής

Η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος της Αρχιεπισκοπής Αμερικής πλαισιώνει τον Πρόεδρο της Αρχιεπίσκοπο κ. Δημήτριο και τους δύο εκπροσώπους του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου, Μητροπολίτες Γέροντα Δέρκων κ. Απόστολο και Σηλυβρίας κ. Μάξιμο. Διακρίνονται: Σικάγου κ. Ναθαναήλ, Αγίου Φραγκίσκου κ. Γεράσιμος, Ντητρόιτ κ. Νικόλαος, Βοστώνης κ. Μεθόδιος, Ατλάντας κ. Αλέξιος, Πίτσμπουργκ κ. Σάββας και Νέας Ιερσέης κ. Ευάγγελος. Φωτογραφία αρχείου: Εθνικός Κήρυκας-Θεόδωρος Καλμούκος

ΒΟΣΤΩΝΗ. Η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος της Αρχιεπισκοπής Αμερικής, η οποία θα συνεδριάσει από την Τρίτη 9 μέχρι και την Πέμπτη 11 Απριλίου προσανατολίζεται να προβεί στην κατάρτιση των τριπροσώπων για την εκλογή εννέα Βοηθών Επισκόπων.

Οι επτά εξ’ αυτών θα διορισθούν σε επτά Μητροπόλεις -ήδη η Μητρόπολη Ατλάντας έχει τον Επίσκοπο Ζήλων Σεβαστιανό- και οι άλλοι δύο για την Αμεση Αρχιεπισκοπική Περιφέρεια.

Υπογραμμίζεται ότι δεν θα καταργηθούν οι θέσεις των πρωτοσύγκελων, αλλά οι Βοηθοί Επίσκοποι θα προστεθούν ώστε να διευκολύνεται το έργο και η αποστολή των κατά τόπους Μητροπολιτών, καθότι ο φόρτος της ποιμαντικής εργασίας τους είναι τόσο πολύς που δεν προλαβαίνουν.

Οι υποψήφιοι Επίσκοποι θα ληφθούν από τον επίσημα εγκεκριμένο από το Οικουμενικό Πατριαρχείο Κατάλογο Υποψηφίων προς Αρχιερατεία. Πληροφορίες του «Εθνικού Κήρυκα» αναφέρουν ότι δύο εκ των υποψηφίων θα προέρχονται από την περιοχή της Νέας Αγγλίας.

Πρόκειται για Αρχιμανδρίτες οι οποίοι έχουν μείνει στο ράφι, τρεις από τη Νέα Υόρκη, δύο από τη Νέα Ιερσέη και δύο από το Σικάγο.

Ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος δεν έχει ανακοινώσει ακόμα τα σχέδιά του στους αδελφούς συνεπισκόπους του της Επαρχιακής Συνόδου, φοβούμενος μήπως διαρρεύσει και αυτό, αλλά θα τους ξαφνιάσει κατά την πρώτη ημέρα της συνεδρίασης την Τρίτη 9 Απριλίου.

Τονίζεται ότι η οποιαδήποτε απόφαση τής εν Αμερική Επαρχιακής Συνόδου θα πρέπει να τύχει της έγκρισης από το Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Και του χρόνου

Αναβάλλεται επ’ αόριστον η εκλογή των εννέα Βοηθών Επισκόπων για το μέλλον, διότι το σχετικό δημοσίευμά μας συνέπεσε με την Πρωταπριλιά.

«Περαστικά» σ’ αυτούς που το πίστεψαν και ήταν πολλοί, ανάμεσά τους και Αρχιμανδρίτες που περιμένουν πώς και πώς οι άνθρωποι να βάλουν κι αυτοί μίτρα στο κεφάλι τους και να αρχίσουν να μας ευλογούν και να μας αγιάζουν.

Κρίμα γιατί για μια φορά ακόμα απόμειναν με τη χαρά. Εντύπωση προξένησε το κοινότοπο ερώτημα μερικών εξ’ αυτών που το πίστεψαν πώς και από πού θα πληρώνονται όλοι αυτοί;

Τώρα βεβαία που θα διαβάσουν τη διάψευση θα ηρεμήσουν, γιατί έχουν δίκιο οι άνθρωποι «δεν χρειάζονται άλλοι» φτάνουν οι υπάρχοντες και περισσεύουν.

Αντε και του χρόνου λοιπόν η Πρωταπριλιά και μέχρι τότε υπομονή στους υποψήφιους.

Θ.Κ

2 Comments

  1. Μεγαλη φαρσα. Επονται αφορισμοι και καταρες απ οσους θιγονται η’ επαναπαυονται στις δοξες καποιας πατεριτσας και μιτρας.
    Κι οι εκκλησιες μας αδειαζουν συνεχως, γιατι η πληγη δεν θεραπευεται, απλα διαιωνιζεται.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available