Προσκλητήριο Αρχιεπισκόπου Δημητρίου για την παρέλαση της Ομογένειας στη ΝΥ

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Δημήτριος ανάβει κερί στην εκκλησία της Κοιμήσεως. Φωτογραφία: Εθνικός Κήρυξ/Μιχάλης Κακιάς

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος απέστειλε εγκύκλιο –πρόσκληση για την παρέλαση της Νέας Υόρκης την Κυριακή 14 Απριλίου.

Ανάμεσα στα άλλα αναφέρει πως «θα προσφέρουμε δημόσια μαρτυρία της ενότητος και συλλογικής μνήμης μας μέσα από την ετήσια Παρέλαση Ελληνικής Εθνικής Ανεξαρτησίας επί της Πέμπτης Λεωφόρου στην Πόλη της Νέας Υόρκης».

Σε άλλο σημείο τονίζει πως «θα παρελάσουμε μαζί με χαρά, ευγνωμοσύνη στον Θεό για την κληρονομιά μας, επιβεβαιώνοντας ότι είμεθα οι ευλογημένοι κληρονόμοι της ανεξαρτησίας που αποκτήθηκε. Θα παρελάσουμε εορτάζοντας την ελευθερία, ενθυμούμενοι με επισημότητα και ευγνωμοσύνη την ανδρεία και θυσία των προγόνων μας. Και όπως εκείνοι ανακάλυψαν τη δύναμη στην ενότητα, την πίστη στην ελπίδα και την αποφασιστικότητα να ελευθερωθούν το 1821, έτσι κι εμείς θα παρελάσουμε με την ελπίδα ότι οι ευλογίες της ελευθερίας θα τιμηθούν και διαιωνισθούν στις επερχόμενες γενεές…Προσκαλώ όλες τις κοινότητες της περιφερείας μας να συμμετάσχετε μαζί μας στον εορτασμό της Ελληνικής Ανεξαρτησίας για να διατρανώσουμε την αγάπη μας για την κληρονομιά μας και την παρακαταθήκη της ελευθερίας ως Ελληνοαμερικανοί».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available