Προχωράει το Παγκόσμιο Πνευματικό Κέντρο ΟΛΥΜΠΟΣ (βίντεο & φωτογραφίες)

Πανοραμική άποψη της ΔΕΛΦΙΚΗΣ ΑΜΦΙΚΤΥΟΝΙΑΣ ΓΗΣ & ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΟΣ, με την Πολεοδομική Κάνναβο και τους τρεις ουρανοξύστες του Τραπεζικού Κέντρου στο βάθος Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση « Ηeptapolis»

ΑΘΗΝΑ. Οταν στις 22 και 23 Οκτωβρίου του έτους 2016 το Σωματείο «Ολυμπος-Παγκόσμιο Πνευματικό Κέντρο», στο 8ο Παγκόσμιο Forum Humanitas, στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών, με τη συμμετοχή υψηλών προσωπικοτήτων, Ακαδημαϊκών και Καθηγητών από πολλές χώρες του κόσμου, ανακοίνωσε ότι ετοιμάζει σε μία νέα διαδικτυακή πλατφόρμα την «Πόλη της Χρυσής Τομής» και το έτος 2019 η Πόλη θα βρισκόταν σε λειτουργία, λίγοι ήταν αυτοί που πίστεψαν ότι θα μπορούσε να συμβεί.

Και όμως!.. Η «Πόλη της Χρυσής Τομής» που παρουσιάζει όλους τους θησαυρούς της αρχαίας Ελληνικής Σοφίας και θα εμπλουτίζεται συνεχώς με νέο υλικό, λειτουργεί στο διαδίκτυο, με δωρεάν είσοδο, από τον Σεπτέμβριο του 2019.

Στο επόμενο, 9ο Παγκόσμιο Forum Humanitas στις 18 και 19 Νοεμβρίου του 2017 του Σωματείου «Ολυμπος», ανακοινώθηκε από το Δ.Σ. ότι το 2020 θα «ανοίξει» τις πύλες του στο Διαδίκτυο, το «Πανεπιστημιακού τύπου» εκπαιδευτικό πρόγραμμα «HEPTAPOLIS AVATAR-e-learning» το οποίο θα εκπαιδεύει σε Ελληνική αλλά και σε ξένες γλώσσες σπουδαστές, φοιτητές, επιστήμονες και κάθε ενδιαφερόμενο με μαθήματα «Ελληνικής Παιδείας», Φιλοσοφίας, Αστρονομίας, Τεχνολογίας, Τεχνών και άλλων θεωρητικών και Πρακτικών Επιστημών, με διαπρεπείς Ελληνες και ξένους καθηγητές.

Παγκόσμιο Πνευματικό Κέντρο ΟΛΥΜΠΟΣ. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση « Ηeptapolis»

Στην εποχή της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης και στην ανάγκη της 3D ψηφιοποίησης της Πολιτιστικής μας κληρονομιάς και της αρχαίας Ελληνικής Γραμματείας, το Σωματείο «Ολυμπος» οραματίστηκε το δύσκολο αυτό εγχείρημα-εκπαίδευση, στο οποίο  παρουσιάζεται κύκλος φιλοσοφικών μαθημάτων σε Avatar 3D εικονική πραγματικότητα, με διδάσκοντες τους «ίδιους» τους αρχαίους Ελληνες Σοφούς, όπως ο Σωκράτης, ο Φαίδων, ο Κρίτων, ο Πυθαγόρας, κ.ά., σε 3D animation, που συζητούν με τους μαθητές τους στο φυσικό περιβάλλον της εποχής τους και σε απόλυτα επιστημονική παρουσίαση των έργων τους και της διδασκαλίας τους. (www.heptapolis.com, υποσέλιδο HEPTAPOLIS AVATAR-e-learning).

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα HEPTAPOLIS AVATAR-e-learning έχει έτοιμο ολόκληρο το πρόγραμμα μαθημάτων, στην πρώτη φάση του, και σε μία παγκόσμια πρωτοτυπία θα αρχίσει τη λειτουργία του την άνοιξη του 2020.

Υπενθυμίζεται ότι, για το πρόγραμμα μαθημάτων της Αστροφυσικής ολοκληρώθηκε σε 3D η HEPTAPOLIS ACADEMY of SPACE, σε εικονικό περιβάλλον της Σελήνης, στην οποία θα διδάσκει ο διαπρεπής καθηγητής Φυσικής του Διαστήματος, κ. Ξενοφών Μουσάς.

Παγκόσμιο Πνευματικό Κέντρο ΟΛΥΜΠΟΣ. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση « Ηeptapolis»

Το πρόγραμμα του Σωματείου «Ολυμπος» για την οικοδόμηση της «HEPTAPOLIS – ΤΡΙΛΟΓΙΑ», αφορά σε ένα φιλόδοξο σχέδιο το οποίο υπηρέτησαν εθελοντικά και με ψυχικό και σωματικό σθένος αρχιτέκτονες, πολιτικοί μηχανικοί, πολιτικοί, πολεοδόμοι, γλύπτες, ζωγράφοι, τραπεζίτες, οικονομολόγοι και διανοούμενοι επί σειρά ετών, μέχρι σήμερα, για να ολοκληρώσουν τις προτάσεις, τις αρχικές μελέτες τους για την ηλεκτρονική κατασκευή και των τριών πόλεων, σε 3D κατασκευές υψηλής ευκρίνειας, ώστε η παρουσίαση των τριών projects στους επενδυτές να καλύπτει το απαιτούμενο κύρος κάθε προτεινόμενου προγράμματος.

Οι τρεις πόλεις του προγράμματος είναι:

  • «HEPTAPOLIS – ΔΙΕΘΝΗΣ ΠΡΑΣΙΝΗ ΠΟΛΙΣ»,
  • «ΠΟΛΙΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΤΟΜΗΣ»
  • και η «ΔΕΛΦΙΚΗ ΑΜΦΙΚΤΥΟΝΙΑ Γης &Διαστήματος».

Σημαντικό υπήρξε το επενδυτικό ενδιαφέρον για την οικοδόμηση των έργων της HEPTAPOLIS, το οποίο για να ενεργοποιηθεί θα έπρεπε προηγουμένως να ολοκληρωθεί νομικά η κάλυψη των απαραίτητων αγροτεμαχίων για την οικοδόμηση των πόλεων.

Παγκόσμιο Πνευματικό Κέντρο ΟΛΥΜΠΟΣ. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση « Ηeptapolis»

Δύο πολύ μεγάλοι διεθνείς χρηματοδοτικοί κολοσσοί, το 2016 και το 2019 πρότειναν την πλήρη οικονομική κάλυψη των έργων, με απαραίτητη προϋπόθεση την εκχώρηση, σε έκαστον εξ’ αυτών, του συνόλου των πνευματικών δικαιωμάτων αποκλειστικά σε αυτούς, με αποκλεισμό του Σωματείου σε οποιαδήποτε μελλοντική τους απόφαση, γεγονός το οποίο ο πρόεδρος και το Δ.Σ. του Σωματείου απέρριψαν ολομελώς.

Η ΔΕΛΦΙΚΗ ΑΜΦΙΚΤΥΟΝΙΑ Γης & Διαστήματος

Η έμπνευση της Polis της Δελφικής Αμφικτυονίας βασίσθηκε στη μελέτη λειτουργίας της πόλης των καινοτομιών της Αμερικής, της Silicon Valley.

Με βασική αρχή ότι, η «HEPTAPOLIS – ΤΡΙΛΟΓΙΑ» θα πρέπει όταν ολοκληρωθεί στην πραγματοποίησή της να ανήκει αποκλειστικά στην Ελλάδα και το Σωματείο ΟΛΥΜΠΟΣ για να μην πέσει σε αλλότρια συμφέροντα, το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου ολοκλήρωσε με την βοήθεια των επιστημόνων συνεργατών του, μιά νέα Μελέτη των τριών πόλεων, αρχίζοντας από την «Δελφική Αμφικτυονία Γης & Διαστήματος».

Με τελική επιλογή του χώρου οικοδόμησης την ευρύτερη περιοχή των Δελφών, δημιουργήθηκαν τοπογραφικοί χάρτες στους οποίους τοποθετήθηκαν οι δραστηριότητες της «HEPTAPOLIS –ΤΡΙΛΟΓΙΑ».

Παγκόσμιο Πνευματικό Κέντρο ΟΛΥΜΠΟΣ. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση « Ηeptapolis»

Τα έργα οικοδόμησης της «HEPTAPOLIS  -ΤΡΙΛΟΓΙΑ» θα τα αναλάβουν ελληνικές και ξένες εταιρείες.

Κατασκευάσθηκαν σε 3D εικονική πραγματικότητα όλα τα έργα της ΤΡΙΛΟΓΙΑΣ, τα οποία αναρτημένα στο διαδίκτυο θα διευκολύνουν τους επενδυτές να αντιληφθούν όχι μόνο το νόημα και τον σκοπό κάθε έργου, αλλά και την τελική του μορφή μέσα σε μία πλήρη κινηματογραφική απεικόνιση.

Δημιουργήθηκε ένα Business Plan του συνόλου των έργων της ΤΡΙΛΟΓΙΑΣ, το οποίο σε γλώσσα Αγγλική και Ελληνική αναλύει την σκοπιμότητα των επενδύσεων σε επίπεδο χρησιμότητας και κερδοφορίας.

Στα πλαίσια διάδοσης της Ιδέας της ΤΡΙΛΟΓΙΑΣ και των ευκαιριών και ευεργετημάτων που θα προσφέρουν τα έργα στους επενδυτές, ολοκληρώνεται ήδη μία πλατφόρμα, η οποία αναλύει λεπτομερώς την κατασκευή και την σκοπιμότητα των έργων, ενώ σε «κλειστή ενημέρωση» μέσω της πλατφόρμας. ο υποψήφιος επενδυτής θα λαμβάνει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες που θα απαντούν στο αίτημα συμμετοχής του μέσω χαρτών, σχεδιαγραμμάτων και αναλύσεων κόστους, καθώς και ειδικών πλεονεκτημάτων που θα παρέχονται στους ενδιαφερομένους.

Η «Δελφική Αμφικτυονία Γης & Διαστήματος», στο σύνολο των επιχειρησιακών συμμετοχών της, αποτελεί ένα πλήρες αφιέρωμα στη λύση των προβλημάτων της Κλιματικής Αλλαγής μέσω της χρήσης των συγχρόνων επιτευγμάτων.

Παγκόσμιο Πνευματικό Κέντρο ΟΛΥΜΠΟΣ. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση « Ηeptapolis»

Η έναρξη των έργων, τα οποία αποτελούν μία κορύφωση των ελληνικών οραμάτων σε επίπεδο πραγματοποίησης και λόγω της τεράστιας ζήτησης επιστημονικού προσωπικού, θα σημάνει παράλληλα την επιστροφή των Ελλήνων επιστημόνων στην Ελλάδα, οι οποίοι τα τελευταία δύσκολα χρόνια αναζήτησαν πρόσφορο εργασιακό και επιστημονικό περιβάλλον στην Ευρώπη, στην Αμερική, στις Αραβικές χώρες.

Ο αριθμός των εργαζομένων της «Δελφικής Αμφικτυονίας Γης & Διαστήματος», θα καλύψει όλες τις ανάγκες του εργασιακού προσωπικού στην Ελλάδα, που σήμερα αδυνατεί να βρει εργασία, λόγω περιορισμού των μεγάλων οικοδομικών έργων.

Η ηγεσία των Ελλήνων της AHEPA, επέδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον συμμετοχής τους στα έργα της ΤΡΙΛΟΓΙΑΣ, ενώ ήδη το Σωματείο ευρίσκεται σε σημαντικές επαφές με τα Ελληνικά Σωματεία και Συλλόγους ανά τον κόσμο.

Ο πρόεδρος του Σωματείου ΟΛΥΜΠΟΣ που προΐσταται ενεργά επί σειράν ετών στο δύσκολο έργο της ΤΡΙΛΟΓΙΑΣ, βραβεύθηκε με 16 Διεθνή βραβεία για τη δημιουργία της «HEPTAPOLIS – ΤΡΙΛΟΓΙΑ».

Είναι απαραίτητο, η συλλογική αυτή προσπάθεια που αποβλέπει στο σύνολο παλινόρθωσης της ελληνικής οικονομίας και στην ανόρθωση του ηθικού και πνευματικού κύρους της Ελληνικής Πολιτείας που οι δυσκολίες των καιρών είχαν τραυματίσει, να γνωρίσει την ιδιαίτερη προσοχή και αποδοχή της σημερινής Κυβέρνησης, από την οποία θα ζητηθεί μόνο η κάλυψη ειδικής Νομολογίας για την υποστήριξη των χαμηλών φορολογικών επιβαρύνσεων των επενδυτών, της ταχύτητας των ενεργειών σε επίπεδο γραφειοκρατίας και την συμμετοχή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, η οποία θα συμμετέχει στις προτεινόμενες ΣΔΙΤ, με όρους επαρκείς για τα υφιστάμενα θέματα πραγματοποίησης των έργων στην ευρύτερη περιοχή των Δελφών.

Επιμέλεια: Αρης Παπαδόπουλος

Παγκόσμιο Πνευματικό Κέντρο ΟΛΥΜΠΟΣ. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση « Ηeptapolis»
Παγκόσμιο Πνευματικό Κέντρο ΟΛΥΜΠΟΣ. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση « Ηeptapolis»
Παγκόσμιο Πνευματικό Κέντρο ΟΛΥΜΠΟΣ. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση « Ηeptapolis»

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available