Προϊόν αρρωστημένης φαντασίας

Η είσοδος του Αρχιεπισκοπικού μεγάρου στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης. Φωτογραφία: «Εθνικός Κήρυξ» - Κώστας Μπέη.

Τελευταία κυκλοφορούν αρκετές επιστολές για την υπόθεση του Αρχιεπισκόπου Δημητρίου. Αυτή όμως με την υπογραφή Νεκτάριος Χατζηεμμανουήλ διαφέρει από τις άλλες. Είναι καλογραμμένη, γνωρίζει καλά τα θέματα που ένας λαϊκός ή ένας συνηθισμένος κληρικός δεν τα κατέχει.

Μπορεί λοιπόν να είναι ένας ανώτερος κληρικός που ζει ή που έζησε στην Αμερική με αποτέλεσμα να κατέχει τόσες γνώσεις.

Δεν είναι όμως αυτός ο λόγος που ασχολούμαι με την επιστολή αυτή, πολύ περισσότερο αφού στην ουσία είναι ανώνυμη και κατά κανόνα δεν τις δημοσιεύουμε.

Ο λόγος είναι ότι, ενώ θα μπορούσε να σκεφτεί κανείς ότι περιέχει στοιχεία σοβαρότητας, οι αναφορές του στον «Εθνικό Κήρυκα» καθιστούν τον επιστολογράφο εντελώς αναξιόπιστο.

Τίποτα, δυστυχώς, δεν έχουμε πιο εύκολο εμείς οι Ελληνες από την συκοφαντία, την λάσπη, την αδικία. Ετσι, λόγια του αέρα, χωρίς έστω ένα ίχνος στοιχείου, κάτι από το οποίο μπορεί να πιαστεί κανείς και να πετάξει τη λάσπη του.

Μας κατηγορεί λοιπόν ότι είμαστε «έμμισθη εμπροσθοφυλακή» ορισμένων ατόμων που επιθυμούν την απομάκρυνση του Αρχιεπισκόπου. Μάλιστα, μιλά για «μεγάλα κέρδη», κέρδη εκατομμυρίων.

Θα τον καλούσαμε να τα… μοιραστούμε, αλλά μάλλον ζει μακριά για να μπει στον κόπο να έρθει μέχρι την Νέα Υόρκη.

Δεν είναι βέβαια η πρώτη -και δεν θα είναι και η τελευταία- φορά που κατηγορούμαστε ότι τα «πιάσαμε χοντρά».

Ομολογώ ότι στην αρχή της καριέρας μου με ενοχλούσε και μάλιστα πολύ. Τώρα απλά μειδιώ και λυπάμαι.

Σίγουρα θα υπάρχει κάποια σοβαρή κριτική που θα μπορούσε να γίνει σε βάρος μας. Δεν είμαστε δα και αλάνθαστοι.

Θα ήθελα όμως να ρωτήσω τον επιστολογράφο, θα γνώριζε κανείς σήμερα τίποτα για την χρεοκοπία αν δεν την είχε αποκαλύψει ο «Εθνικός Κήρυκας»; Δεν πειράζει. Αν αυτό τον κάνει να αισθάνεται ότι μας εκδικείται για την αποπομπή του, χαλάλι του.

Είναι κρίμα πάντως γιατί η ανοιχτή επιστολή του στον Αρχιεπίσκοπο και μερικές από τις αποκαλύψεις στις οποίες προβαίνει, θα μας ενδιέφεραν να τις δημοσιεύσουμε.

Αν δεν είναι προϊόν της φαντασίας του.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available