Πρωτάκουστα πράγματα!

(AP Photo/Lefteris Pitarakis, FILE)

Τα όσα συμβαίνουν στην ελληνική πολιτική σκηνή είναι πρωτάκουστα. Και διορθώστε με αν κάνω λάθος αλλά αυτή η συγκυβέρνηση θα γραφτεί στην ελληνική ιστορία ως μία σπάνια περίπτωση λαϊκισμού που δεν έχει πανομοιότυπο αλλού.

Λαϊκίστικες κυβερνήσεις βεβαίως έχουν σχηματιστεί και σε άλλες χώρες. Δυστυχώς ο λαϊκισμός είναι η τάση της εποχής που αν δεν ανακοπεί θα οδηγήσει τον κόσμο σε μεγάλες περιπέτειες. Κι αυτό επειδή δεν υπάρχει πλέον το αντίδοτο του κομμουνισμού. Και με το συμπάθιο, όσο και να χτυπιέται το ΚΚΕ στην Ελλάδα δεν υπάρχει επιστροφή.

Η ελληνική συγκυβέρνηση είναι όντως μοναδικό φαινόμενο, ωστόσο. Γιατί είναι ένας αχταρμάς. Εχει όλα τα γνωρίσματα μίας αριστερής κυβέρνησης που στηρίζεται σε επιδόματα, διορισμούς στο Δημόσιο και φορολογία στο έπακρον, και ταυτόχρονα νεοφιλελεύθερη σε θέματα ανάπτυξης, όπου βεβαίως το «ανάπτυξη» παίρνει εισαγωγικά.

Τώρα όμως δείχνει ότι δεν λογίζει ούτε από πολιτική επιστήμη. Και τι κάνει. Οι δύο συγκυβερνώντες κοροϊδεύουν ο ένας τον άλλο και οι δύο μαζί τον λαό. Τους ψήφισε ο λαός; Τους ψήφισε.

Και ποιο είναι το δίδαγμα; Χα! Οταν ψηφίζεις τέτοιους ανθρώπους θα τους φας στη μάπα μέχρι τέλους… Γιατί δεν αφήνουν την καρέκλα τους με τίποτα…

Α.Π.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available