Πρωτοφανής κατηγορία κατά ΝΔ από Τσίπρα για Μπουτάρη

Ο κ. Αλέξης Τσίπρας κατά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ).

ΑΘΗΝΑ. Σε μία ατεκμηρίωτη όσο και πρωτοφανή επίθεση κατά της Νέας Δημοκρατίας, ουσιαστικά κατηγορώντας την για τον ξυλοδαρμό που δέχθηκε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, προχώρησε ο Αλέξης Τρίπρας μιλώντας στο Υπουργικό Συμβούλιο, το μεσημέρι της Δευτέρας.

Κι αυτό, παρά την άμεση κατηγορηματική καταδίκη της επίθεσης στον δήμαρχο από τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά και πολλών στελεχών της ΝΔ. Ως αποτέλεσμα, η αξιωματική αντιπολίτευση απάντησε στο Μέγαρο Μαξίμου υπενθυμίζοντας ποιος κρύβεται στα χρόνια του μνημονίου πίσω από κάθε εκδήλωση βίας.

Ειδικότερα, ο κ. Τσίπρας μιλώντας στο Υπουργικό Συμβούλιο εξαπέλυσε βαριές κατηγορίες λέγοντας «ποιοι, όμως, χειροκρότησαν την επίθεση κατά του Γιάννη Μπουτάρη; Ποιοι την προετοίμασαν με βίαιες λεκτικές επιθέσεις εναντίον του; Ποιοι εξαπολύουν διαρκώς, κάθε μέρα, ακραίες κατηγορίες για προδότες και μειωμένης εθνικής συνειδήσεως Ελληνες; Ποιοι έχουν ανακηρύξει τον εαυτό τους εργολάβο του Εθνους και επικηρύσσουν εκείνους που σκέφτονται και πράττουν διαφορετικά; Ποιοι, με δυο λόγια, με τον πιο επίσημο τρόπο, ανοίγουν τον δρόμο στη βία; Ξέρουμε όλοι, ποιοι».

Και συνέχισε: «Δεν πρόκειται για μεμονωμένες περιπτώσεις, κάποιος δήμαρχος, ή πρώην περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας της ΝΔ. Εδώ πρόκειται για ένα συμπαγές, σκοτεινό και ακραίο τμήμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Με έκφραση στα κορυφαία όργανά της. Δεν θέλω να πω τίποτε παραπάνω. Ας είναι βέβαιοι, όμως, όσοι στηρίζουν την ακραία μισαλλοδοξία και στρώνουν το χαλί στην άκρα Δεξιά και συναλλάσσονται με τη Χρυσή Αυγή και προκρίνουν τη βία ως μέσο επιβολής, ότι η Δημοκρατία θα προστατέψει τον εαυτό της και τους πολίτες. Η εποχή των Γκοτζαμάνηδων έχει παρέλθει οριστικά».

Οπως είπε, τέλος, «η βάρβαρη επίθεση στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης από ακροδεξιούς τραμπούκους παραπέμπει σε παλιότερες εποχές δόξας της αιματηρής εθνικοφροσύνης και του παρακράτους. Θα αντιμετωπιστούν με την πιο μεγάλη αυστηρότητα, κινητοποιώντας όλους τους μηχανισμούς της Δημοκρατίας».

Να σημειωθεί όμως ότι ο κ. Μητσοτάκης, από τους πρώτους είχε καταδικάσει την επίθεση στον κ. Μπουτάρη και ανάμεσα στα άλλα έλεγε:

«Θέλω να καταδικάσω με τον πιο απερίφραστο τρόπο την άνανδρη επίθεση την οποία δέχθηκε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης ο κ. Μπουτάρης από διάφορα ακραία στοιχεία, τα οποία τον προπηλάκισαν με τρόπο απαράδεκτο. Στις Δημοκρατίες τα προβλήματα δεν λύνονται με γροθιές και με κλωτσιές. Λύνονται με τον δημοκρατικό διάλογο και οι ακραίες εκφράσεις απ’ όπου και αν προέρχονται τα φαινόμενα βίας -είτε προέρχονται από την Ακρα Δεξιά είτε από την Ακρα Αριστερά- είναι εξίσου κατακριτέα και καταδικαστέα για τη Νέα Δημοκρατία.

»Δεν ανεχόμαστε καμία έκφραση βίας υπό καμία προϋπόθεση. Αναρωτιέμαι όμως, ποιοι είναι αυτοί οι οποίοι στον δημόσιο διάλογο εξέθρεψαν τη βία και τη μισαλλοδοξία; Ποιοι ήταν αυτοί οι οποίοι μιλούσαν για κρεμάλες στο Σύνταγμα; Που κατηγορούσαν όλους όσοι διαφωνούσαν μαζί τους ως Γερμανοτσολιάδες, ως προδότες, ως πουλημένους;».

Το δε γραφείο Τύπου της ΝΔ, απαντώντας στον Πρωθυπουργό, εξέδωσε γραπτή ανακοίνωση: «Η πολιτική και ηθική νομιμοποίηση της βίας στην Ελλάδα φέρει την υπογραφή του Αλέξη Τσίπρα. Αυτός και το κόμμα του πρωτοστάτησαν και υπέθαλψαν τη βία το Δεκέμβριο του 2008. Αυτός και το κόμμα του προανήγγειλαν κρεμάλες στο Σύνταγμα και μιλούσαν για Γερμανοτσολιάδες. Αυτός και το κόμμα του επέχαιραν για τις βίαιες επιθέσεις σε στελέχη άλλων κομμάτων και δημοσιογράφων, μιλώντας για ‘δικαιολογημένη αγανάκτηση’.

Αυτός και το κόμμα του έχτισαν καριέρες και τελικά κατέλαβαν την εξουσία επενδύοντας στη βία, τη συκοφαντία, την πόλωση και την τοξικότητα. Αυτός και το κόμμα του προσπαθούν ακόμη και σήμερα να πείσουν τους πολίτες ότι υπάρχει καλή και κακή βία. Για τη Νέα Δημοκρατία η βία είναι βία απ’ όπου κι αν προέρχεται και η αντιμετώπισή της είναι πρώτη προτεραιότητα της επόμενης κυβέρνησης. Αν ο κ. Τσίπρας είχε ίχνος τσίπας θα έπρεπε να ντρέπεται για τη θρασύτατη αναφορά του στη Νέα Δημοκρατία. Αλλά τόσος είναι…».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available