Πρώην υπάλληλος του Σχολικού Συστήματος Λόουελ δήλωσε μη ενοχή για κλοπή

ΒΟΣΤΩΝΗ. Η πρώην υπάλληλος του Δημόσιου Σχολικού Συστήματος του Λόουελ, Κάρεν Μπρικάλη (Karen Brekalis), η οποία επέβλεπε τα χρηματικά ποσά για τα σχολεία, δήλωσε μη ενοχή στο Ανώτατο Δικαστήριο στο Γούμπερν της Μασαχουσέτης στην κατηγορία υπεξαίρεσης χρημάτων.

Διευκρινίζεται ότι ορισμένοι ομογενείς από την ευρύτερη περιοχή του Λόουελ παρατηρούσαν στον «Ε.Κ.» πως η κ. Μπρικάλη έχει ελληνική καταγωγή, ενώ άλλοι δεν είχαν γνώση περί αυτής.

Σε επικοινωνία του «Εθνικού Κήρυκα» με την αρμόδια Σχολική Περιφέρεια μας ελέχθη ότι δεν παρέχονται πληροφορίες για τα προσωπικά δεδομένα των πρώην και τωρινών υπαλλήλων της».

Η κ. Μπρικάλη, 48 χρόνων, κατηγορήθηκε για κλοπή ποσού ύψους 250 δολαρίων και πλαστογραφία επιταγής. Κατά τη διαδικασία της παρουσίας της στο δικαστήριο αντιπρόσωπος από το Τμήμα Επιτήρησης είπε ότι η Κάρεν Μπρικάλη δεν είχε ιστορικό παραβατικότητας.

Η Εισαγγελία ζήτησε να αφεθεί ελεύθερη χωρίς όρους με δική της εγγυοδοσία. Δεν είχε συλληφθεί αλλά εμφανίσθηκε στο δικαστήριο από μόνη της. Η επόμενη εμφάνισή της στο δικαστήριο έχει οριστεί για τις 7 Απριλίου.

Για το θέμα έγραψε ο αμερικανικός Τύπος, συμπεριλαμβανομένων και της εφημερίδας «The Lowell Sun» και το «Associated Press».

Τον Νοέμβριο του 2018 η «The Lowell Sun» είχε αναφέρει ότι η Μπρικάλη ήταν ανάμεσα στους ύποπτους σε έρευνα για ποσό 50.000 χιλιάδων δολαρίων, το οποίο έλλειπε από τον γενικό μαθητικό λογαριασμό δραστηριοτήτων.

Οι υπεύθυνοι του Σχολικού Συστήματος επιβεβαίωσαν ότι υπάλληλος είχε τεθεί σε άδεια μετ’ αποδοχών έπειτα από την ανακάλυψη και πως λίγες μέρες αργότερα δεν εργαζόταν πλέον για το Σχολικό Σύστημα.

Την εποχή της ανακάλυψης της κλοπής, η Κάρεν Μπρικάλη αναγραφόταν στον ιστότοπο της Σχολικής Περιφέρειας ως υπάλληλος στο Sullivan Middle School.

Στον δε προτεινόμενο οικονομικό προϋπολογισμό για το έτος 2019 αναγράφεται πως λαμβάνει μισθό 46.368 χιλιάδων δολαρίων ετησίως ως υπάλληλος λογιστικών στο κεντρικό γραφείο της Σχολικής Περιφέρειας.

Η ανακάλυψη έγινε σε μία περίοδο διοικητικής και οικονομικής αναταραχής της Περιφέρειας.

Στη διάρκεια ενός μηνός διαδικασίας για τον τερματισμό του επιθεωρητή (Superintendent) Salah Khelfaouri, οι καινούργιοι διοικητές της Σχολικής Περιφέρειας επισήμαναν πολλά οικονομικά θέματα εντός της Σχολικής Περιφέρειας, συμπεριλαμβανομένου και ενός ελλείμματος ύψους 2 εκατομμυρίων δολαρίων.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available