Πρώτη κακή κριτική μετά από χρόνια για το εστιατόριο «Milos» στο Μόντρεαλ

Τα φρέσκα ψάρια του εστιατορίου «Milos» στη Νέα Υόρκη. Φωτογραφία: «Εθνικός Κήρυξ» - Κώστας Μπέη.

ΜΟΝΤΡΕΑΛ. ΚΑΝΑΔΑΣ. Μια εξαιρετικά αρνητική κριτική έλαβε το διεθνούς φήμης εστιατόριο «Milos» του Κώστα Σπηλιάδη στο Μόντρεαλ. Η γνωστή Καναδή κριτικός γεύσεων Μαρί Κλοντ Λορτί επισκέφθηκε πρόσφατα το «Milos» και έφυγε αρκετά δυσαρεστημένη. Η πρόσφατη κριτική της έρχεται σε πλήρη αντίθεση, ωστόσο, με τα όσα έγραφε πριν από τρία χρόνια, εντάσσοντας το «Milos» στο πάνθεον των καλύτερων εστιατορίων της πόλης.

Η Λορτί ισχυρίζεται στο άρθρο της στη γαλλόφωνη καναδική εφημερίδα «La Presse» ότι αναγκάστηκε να επιλέξει ένα πολύ πιο ακριβό ψάρι (108 δολάρια) από αυτό που ήθελε, καθώς το φθηνό (45 δολάρια) δεν ήταν δυνατόν να σερβιριστεί σε τραπέζι δύο ατόμων. Εκτός αυτού, ο σερβιτόρος δικαιολογήθηκε για την τιμή λέγοντάς της, πως τα ψάρια ήρθαν αυθημερόν από την Πορτογαλία με την «British Airways». «Είχε το συγκεκριμένο ψάρι κάποια ιδιαίτερη φινέτσα ή γεύση; Οχι», γράφει χαρακτηριστικά η κριτικός.

Σε ένα άλλο σημείο της κριτικής της σημειώνει: «Το εστιατόριο είναι βασισμένο στη λογική του ότι το ταξίδι του φαγητού με αεροπλάνο από την άλλη όχθη του Ατλαντικού είναι η απόλυτη πολυτέλεια». Πράγματι, το κόστος για τις αερομεταφορές φρέσκων τροφίμων είναι μεγάλο. Γύρω στις 10 το βράδυ, κατά τη διάρκεια μιας από τις πρόσφατες επισκέψεις της στο μαγαζί, παρατήρησε πως υπήρχαν στη βιτρίνα περισσότερα από 15 ψάρια. «Αν το εστιατόριο ισχυρίζεται πως φέρνει κάθε μέρα φρέσκο ψάρι, τότε μιλάμε για μία τεράστια σπατάλη πρώτης ύλης» τονίζει.

Αυτό που της έκανε την χειρότερη εντύπωση ήταν το γεγονός ότι παρά τις δυσθεώρητες τιμές (και την κομψότητα αυτές που υπονοούν), ένας από τους σερβιτόρους της πρότεινε να αδειάσει το ένα ποτήρι με κρασί μέσα στο άλλο, το οποίο της είχε σερβίρει μόλις στο τραπέζι.

Δεν ήταν όλα τόσο «μαύρα» όμως. Η Λορτί σχολιάζει θετικά το χταπόδι, την ταραμοσαλάτα και τις πικραλίδες. «Δεν είναι το θέμα η ποιότητα», γράφει η κριτικός, «το θέμα είναι οι προσδοκίες που σου δημιουργούνται όταν επισκέπτεσαι ένα εστιατόριο όπως το ‘Milos’» τονίζει.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available