Πτέρυγα για χρήστες ναρκωτικών, στις Φυλακές της Κύπρου

Η διευθύντρια των Κεντρικών Φυλακών, Άννα Αριστοτέλους. Φωτογραφία: ΓΤΠ

ΛΕΥΚΩΣΙΑ (Γραφείο Εθνικού Κήρυκα). Τα εγκαίνια της πτέρυγας των Κεντρικών Φυλακών, στην οποία οι κρατούμενοι θα έχουν τη δυνατότητα λήψης ψυχολογικής και κοινωνικής στήριξης, εγκαινίασε ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Ιωνάς Νικολάου.

Οι εγκαταστάσεις της πτέρυγας τα κτίρια της οποίας λειτουργούσαν στο παρελθόν ως αστυνομικά κρατητήρια, θα χρησιμοποιηθούν για την εφαρμογή του Κλειστού Προγράμματος Απεξάρτησης «ΔΑΝΑΗ», δίνοντας μια ακόμη ευκαιρία ζωής στον κρατούμενο – χρήστη ναρκωτικών.

Η Διευθύντρια του Τμήματος Φυλακών Άννα Αριστοτέλους έκανε λόγο για μεγάλες και καινοτόμες αλλαγές στο Τμήμα Φυλακών, οι οποίες επιφέρουν ουσιαστικές αλλαγές στον έγκλειστο πληθυσμό και σε όλους τους τομείς του σωφρονιστικού συστήματος, αλλά και στην αναγνώριση των προσπαθειών που έχουν καταβληθεί από διάφορες επιτροπές ανθρωπίνων δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης και των Ηνωμένων Εθνών ως καλές πρακτικές.

Εξέφρασε παράλληλα την πεποίθηση ότι η νέα πτέρυγα θα βοηθήσει σε δύο τομείς, πρώτο στη βελτίωση των συνθηκών με την περαιτέρω αποσυμφόρηση του πληθυσμού και δεύτερο στην ομαδοποίηση ευάλωτων κρατουμένων.

Το 2013 η δυναμικότητα των Κεντρικών Φυλακών ήταν 340 θέσεις, αυξήθηκε σταδιακά με έργα από το 2014 και μέχρι το 2017 φτάνοντας τις 528 θέσεις, και με τη νέα πτέρυγα προστίθενται άλλα 38 κελιά.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *