Πτώμα γυναίκας σε αποσύνθεση στην πρώτη βαλίτσα από την «Κόκκινη Λίμνη»

Δύτες και ανακριτές εξετάζουν τη βαλίτσα με το μακάβριο περιεχόμενο που ανασύρθηκε από την Κόκκινη Λίμνη στο Μιτσερό. Στη λίμνη, σύμφωνα με την ομολογία του 35χρονου λοχαγού-δολοφόνου Νίκου Μεταξά βρίσκονται δύο ακόμη βαλίτσες με πτώματα μιας ακόμη γυναίκας και ενός 8χρονου κοριτσιού (AP Photo/Petros Karadjias).

ΛΕΥΚΩΣΙΑ. Πτώμα γυναίκας σε προχωρημένη αποσύνθεση, θύμα κι αυτή του 35χρονου κατά συρροή δολοφόνου Νίκου Μεταξά βρέθηκε μέσα στην πρώτη ταξιδιωτική βαλίτσα που ανασύρθηκε την Κυριακή του Πάσχα από την «Κόκκινη Λίμνη» στο Μιτσερό.

Η σορός μεταφέρθηκε στο νεκροτομείο όπου θα γίνουν όλες οι απαραίτητες επιστημονικές εξετάσεις για ταυτοποίηση της.

Σύμφωνα με τον Υπεύθυνο του ΤΑΕ Λευκωσίας Νεόφυτο Σιάηλο η σορός ανήκει σε ενήλικη γυναίκα ενώ, όπως είπε, μέσα στην βαλίτσα εντοπίστηκε και επίσης ένα τσιμεντοπλόκ, προφανώς για να κρατά τη σορό στον βυθό.

Η σορός, η οποία εξετάστηκε από ιατροδικαστή, βρίσκεται σε προχωρημένη αποσύνθεση, ανέφερε.  Ο κ. Σιάηλος είπε επίσης ότι θα γίνουν περαιτέρω επιστημονικές και άλλες εξετάσεις για να εξακριβωθεί η ταυτότητα της γυναίκας.

Η ανάσυρση της βαλίτσας κατέστη εφικτή μετά από επιχείρηση δύτη και με την χρήση σκάφανδρου μετά από μια επιχείρηση που διήρκησε σχεδόν μία ώρα.

Σύμφωνα με τον υπεύθυνο του ΤΑΕ Νεόφυτο Σιάηλο επιχείρηση στην κόκκινη λίμνη ολοκληρώθηκε για σήμερα ενώ αύριο θα αρχίσουν νέες προσπάθειες για ανάσυρση άλλης μίας βαλίτσας.

Η ρομποτική κάμερα θα χρησιμοποιηθεί ξανά στην λίμνη για εντοπισμό και τρίτης βαλίτσας.

Υπενθυμίζεται ότι ο 35χρονος στρατιωτικός Νίκος Μεταξάς ομολόγησε τους ανακριτές ότι είχε πετάξει στην κόκκινη λίμνη τρία πτώματα τα οποία είχε τοποθετήσει σε βαλίτσες. Συγκεκριμένα υποστήριξε ότι στην λίμνη βρίσκονται τα πτώματα της Livia Florentina Bunea, 36 χρόνων από τη Ρουμανία και της κόρης της Elena Natalia Bunea, 8 χρόνων αλλά και το πτώμα της Maricar Valdez 29 ετών από τις Φιλιππίνες.

Στην Κόκκινη Λίμνη βρέθηκε σήμερα ο αρχηγός της αστυνομίας Ζαχαρίας Χρυσοστόμου ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες προσκάλεσε ειδικούς  εμπειρογνώμονες της Scotland Yard για να παρέχουν συμβουλευτική συνδρομή στην ομάδα ανακριτών της Κυπριακής Αστυνομίας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available