Σημαντικές υλικές ζημιές από φωτιά στο ελληνικό εστιατόριο «Mike’s Place»

Φωτογραφία αρχείου: «Εθνικός Κήρυξ» - Κώστας Μπέη.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Μεγάλες οι υλικές ζημιές που προκάλεσε η πυρκαγιά που ξέσπασε το πρωί της Τρίτης στο εστιατόριο «Mike’s Place» στη διεύθυνση 355 New Dorp Lane στο Στάτεν Αϊλαντ. Το εστιατόριο, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής, ήταν κλειστό την ώρα της πυρκαγιάς και δεν υπήρξαν τραυματισμοί.

Η πυρκαγιά, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής, ξέσπασε στις 5:00 π.μ. της Τρίτης και χάρη στην άμεση επέμβασης των πυροσβεστών αποφεύχθηκαν τα χειρότερα.

Σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα «Staten Island Advance», στη μάχη με τις φλόγες συμμετείχαν εξήντα πυροσβέστες και δώδεκα οχήματα της Πυροσβεστικής και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο μια ώρα αργότερα.

Την Τρίτη, το εστιατόριο ήταν περικυκλωμένο με κίτρινες λωρίδες της Αστυνομίας, λόγω των εν εξελίξει ερευνών για τον εντοπισμό των πραγματικών αιτιών της πυρκαγιάς.

Η τοπική εφημερίδα χαρακτηρίζει το εστιατόριο ως ελληνικό ντάινερ. Το εστιατόριο φέρει το όνομα του ιδιοκτήτη του Μιχάλη Μουδάτσου και ήταν ένα από τα ελληνικά εστιατόρια της περιοχής. Τον Φεβρουάριο του 2017 ο κ. Μουδάτσος πούλησε την επιχείρηση πλην όμως διατήρησε και συνεχίζει να διατηρεί την κυριότητα του ακινήτου.

Ο γιος του Μάικ Μουδάτσος Τζούνιορ είπε ότι ο πατέρας του βρισκόταν στην Ελλάδα και ότι μέχρι στιγμής δεν γνωρίζουν κάτι σχετικά με τα αίτια της πυρκαγιάς.

Η οικογένεια Μουδάτσου, όπως έχει γράψει ο «Ε.Κ.» είναι μια από τις φημισμένες οικογένειες εστιατόρων του Στάτεν Αϊλαντ. Ο Μιχάλης Μουδάτσος, ο οποίος γεννήθηκε στη Σύρο και μεγάλωσε στον Πειραιά, έχει έξι παιδιά, τρία αγόρια και τρία κορίτσια.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *