Πώς αλλάζουν οι καιροί

(EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ)

• Πώς αλλάζουν οι καιροί
Οταν κάποτε κάποιοι πήγαιναν και έδιωχναν τον πρόεδρο της Δημοκρατίας (Παπούλια) από την παρέλαση της Θεσσαλονίκης, επειδή ήθελαν να διαμαρτυρηθούν για τα μνημόνια που μόλις είχαν μπει στη ζωή μας, κατά τον ΣΥΡΙΖΑ ήταν «αγανακτισμένοι πολίτες».
Προχθές, αυτοί που φώναξαν κατά του υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή, επειδή διαφωνούν με τη συμφωνία για το «Σκοπιανό», είναι «φασίστες» και «χιτλερικοί». Πώς αλλάζουν οι καιροί.

• Απογοήτευση
Δεν μας είπε κάτι καινούργιο η έρευνα της ICAP για το προφίλ των Ελλήνων που φεύγουν στο εξωτερικό μετανάστες. Αντίθετα, η έρευνα επιβεβαίωσε προηγούμενες παρόμοιες έρευνες. Πρόκειται ως επί το πλείστον για νέους ανθρώπους, μορφωμένους που φεύγουν λόγω αναξιοκρατίας και διαφθοράς. Με λίγα λόγια, είναι να σε πιάνει απελπισία.

• Ο στρίγγλος που έγινε αρνάκι
Από εκεί που απειλούσε θεούς και δαίμονες, από εκεί που έβριζε τους πάντες μέσα στη Βουλή, από εκεί που το ύφος πρόδιδε αλαζονεία και έπαρση, μετά τη σύλληψή του βλέπουμε έναν εντελώς διαφορετικό άνθρωπο, που εγώ προσωπικά δυσκολεύομαι να τον αναγνωρίσω. Λέω για τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Μπαρμπαρούση, η μεταμόρφωση του οποίου (πριν και μετά τη σύλληψη) θυμίζει Οβίδιο.

• Και οι Τούρκοι
Αφού είχαμε την αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα, αφού είχαμε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, τώρα έχουμε και το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών να μας επικρίνει για την άδεια που πήρε ο Κουφοντίνας (για όσους θυμούνται μεταξύ των θυμάτων του «Λουκά» της «17 Νοέμβρη» ήταν και ένας Τούρκος).
Κατά το κοινώς λεγόμενο με το να χορηγούμε άδεια στον Κουφοντίνα (κατόπιν μάλιστα εκβιασμού – το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο του οποίου είναι «απεργία πείνας») δίνουμε δικαιώματα να μας σχολιάζουν σε όλη την Οικουμένη. Αυτό πάντως απ’ ό,τι κατάλαβα, δεν βλέπω να ενοχλεί την κυβέρνηση.

• Προεδρικά τουίτς
«Τα Fake News δεν αναφέρονται στην ασφάλεια και την ασφάλεια της χώρας μας όταν μιλάμε για παράνομη μετανάστευση. Οι νόμοι μας για τη μετανάστευση είναι οι πιο αδύναμοι και χειρότεροι οπουδήποτε στον κόσμο, και οι Δημοκρατικοί κάνουν τα πάντα για να μην τους αλλάξουν και να εμποδίσουν-θέλουν ανοικτά σύνορα που σημαίνει έγκλημα!» έγραψε ο Ντόναλντ Τραμπ στον λογαριασμό του στο τουίτερ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available