Πώς πάνε τα παιδιά σου…

Μια από τις ανακοινώσεις της Μητροπολιτικής Αρχής Μεταφορών (ΜΤΑ). Πηγή: www.mta.info.

«Πώς πάνε τα παιδιά σου κόρακα, όσο πάνε και μαυρίζουν…», λέει η λαϊκή παροιμία την οποία επικαλέστηκε προ ολίγου ένας συνάδελφος που ταξίδευε με το τρένο της γραμμής «Ν».

Λαμβάνοντας υπόψιν του ότι το τρένο είναι ο πιο ασφαλής και γρήγορος τρόπος για να φτάσει στον προορισμό του παράτησε το αυτοκίνητο και κατευθύνθηκε προς το Ντίτμαρς. Χτύπησε την κάρτα επιβίβασης και κατευθύνθηκε προς την πλατφόρμα.

Το τρένο ήταν ήδη στη στάση και όλο χαρά έσπευσε να εισέλθει στο βαγόνι και όλως περιέργως διαπίστωσε ότι ήταν, αν όχι ο μόνος, ένας από τους ελάχιστους χαρούμενους επιβάτες. Ολοι οι άλλοι ήταν σκυθρωποί διότι το τρένο είχε καθυστερήσεις.

Οσο περνούσε η ώρα άλλο τόσο μεγάλωνε και η αγωνία του, διότι έπρεπε να φτάσει εγκαίρως στη δουλειά. Μετά από δεκαοκτώ λεπτά αποφάσισε να παρατήσει το τρένο. Κάλεσε ταξί και ήρθε στο γραφείο εξαντλημένος από την ταλαιπωρία.

Οι καθυστερήσεις στα τρένα της Αστόριας δεν αποτελούν εξαίρεση, όπως θα έπρεπε, αλλά τον κανόνα. Οι αναγνώστες μας που εργάζονται στο Μανχάταν και δεν έχουν άλλη επιλογή από το τρένο αγκομαχούν καθημερινά.

Ως επιβάτες και ως πολίτες δεν έχουμε άλλη επιλογή από την υπομονή. Εχουμε όμως μια τεράστια ευκαιρία. Σε τέσσερις εβδομάδες από σήμερα θα κληθούμε να κατέλθουμε στις κάλπες με όλες αυτές τις τραυματικές εμπειρίες.

Από εμάς λοιπόν εξαρτάται το μέλλον της Νέας Υόρκης.

Δ.Τ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *