Ρεκόρ επιβατικής κίνησης στα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου

Ο πίνακας αναχωρήσεων στο διεθνές αεροδρόμιο Λάρνακας (AP Photo/Petros Karadjias, FILE).

ΛΕΥΚΩΣΙΑ. Σε ανακοίνωση της Hermes Airports, της εταιρίας που διαχειρίζεται τα κυπριακά αεροδρόμια, αναφέρεται ότι «η Τετάρτη 21 Αυγούστου είναι η μέρα με τη μεγαλύτερη επιβατική κίνηση και στα δύο αεροδρόμια της Κύπρου, με τη διεξαγωγή συνολικά 312 πτήσεων και περίπου 60 χιλιάδες επιβάτες να ταξιδεύουν από και προς τα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου. Η επιβατική κίνηση στα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου τους πρώτους εφτά μήνες της χρονιάς καταγράφει αύξηση 3,1%».

Προστίθεται ότι «τα κορυφαία δρομολόγια σε αφίξεις και αναχωρήσεις συνολικά για τη φετινή θερινή περίοδο, που διαρκεί από τον Απρίλιο μέχρι και τον Οκτώβριο, για το αεροδρόμιο Λάρνακας είναι η Μόσχα, Αθήνα, Τελ Αβίβ, Βιέννη, Λονδίνο Gatwick,  Αγία Πετρούπολη, Luton, Λονδίνο Heathrow, Βηρυτός και Κίεβο. Οσον αφορά το αεροδρόμιο της Πάφου τα κορυφαία δρομολόγια είναι Λονδίνο Gatwick, Manchester, Λονδίνο Stanstead, Τελ Αβίβ, Μόσχα, Θεσσαλονίκη, Birmingham, Luton, Bristol και East Midlands.

Οσον αφορά τις  κορυφαίες αερογραμμές και πάλι για την καλοκαιρινή περίοδο Απριλίου – Οκτωβρίου, για το αεροδρόμιο Λάρνακας είναι οι ROSSIYA, AEGEAN AIRLINES, WIZZ AIR, BLUE AIR, CYPRUS AIRWAYS, JET2.COM, TUI AIRWAYS, BRITISH AIRWAYS, EASYJET, THOMAS COOK WORLD.

Για το αεροδρόμιο Πάφου είναι οι  RYANAIR, EASYJET, TUI AIRWAYS, JET2.COM, THOMAS COOK WORLD, ROSSIYA, GLOBUS, BRITISH AIRWAYS, TRANSAVIA και SMARTWINGS.

Στην ανακοίνωση της Hermes Airports γίνεται αναφορά και στις νέες αερογραμμές για το 2019, που είναι η SKYUP που εκτελεί το δρομολόγιο Λάρνακα-Κίεβο, Λάρνακα-Χάρκοβο (Ουκρανία), η TUI FLY GERMANY με το δρομολόγιο Λάρνακα – Ντίσελντορφ, Λάρνακα-Φρανκφούρτη (Γερμανία), η SWISS INTERNATIONAL AIRLINES με το δρομολόγιο Λάρνακα-Γενεύη (Ελβετία) και η KUWAIT AIRWAYS που εκτελεί το δρομολόγιο Λάρνακα – Κουβέιτ (Κουβέϊτ).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available