Ρυθμίσεις ανακούφισης για τους χρεωμένους ταξιτζήδες

(AP Photo/Kathy Willens, FILE)

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Για πάνω από μία δεκαετία η υπηρεσία της πόλης της Νέας Υόρκης που επιβλέπει την αγορά των ταξί αδιαφόρησε ενώ χιλιάδες ταξιτζήδων βούλιαζαν σε ριψοκίνδυνα δάνεια που τους έδεσαν με χρέη που δεν μπορούσαν να αντέξουν και έφεραν την αγορά σε επίπεδο κατακρήμνισης.

Την Τετάρτη ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κόρεϊ Τζόνσον αναμενόταν να αποκαλύψει ένα πακέτο νομοσχεδίων που θα απαγορεύει την επανάληψη τέτοιων καταστάσεων. Το Δημοτικό Συμβούλιο ανταποκρινόμενο στην έρευνα της «New York Times» (σ.σ. που αναδημοσίευσε εν περιλήψει και ο «Εθνικός Κήρυξ»), σχεδιάζει επίσης να συγκαλέσει ακρόαση μέσα στο μήνα για να εξετάσει τον ρόλο της πόλης στην κρίση που προκάλεσε απελπισία σε μία γενιά ταξιτζήδων.

Την ίδια ώρα, ο δήμαρχος Μπιλ ντε Μπλάσιο θα ανακοινώσει ένα διαφορετικό πακέτο πρωτοβουλιών: Οι οδηγοί δεν θα αναγκαστούν να πληρώσουν ένα συνολικό ποσό 10 εκατ. δολαρίων σε αμοιβές αυτό τον χρόνο και θα μπορούν να έχουν οικονομικές συμβουλές από ένα «κέντρο βοήθειας οδηγού», σύμφωνα με ανθρώπους που γνωρίζουν τις πρωτοβουλίες.

Ο δήμαρχος που έχει εισέλθει στην κούρσα των προκριματικών για το προεδρικό χρίσμα των Δημοκρατικών, πρόκειται επίσης να επαναλάβει ότι υποστηρίζει την επέκταση του μορατόριουμ της πόλης για την έγκριση νέων οχημάτων από υπηρεσίες που προσφέρουν δρομολόγια όπως η Uber και η Lyft.

Καμία από αυτές τις προσπάθειες δεν θα διασώσει τους χιλιάδες των οδηγών ταξί που παλεύουν με βαθιά χρέη. Παρόλα αυτά αξιωματούχοι ανέφεραν ότι πρόκειται για σημαντικά πρώτα βήματα.

«Είναι φανερό ότι χρειαζόμαστε να πάρουμε νομοθετικά μέτρα να προστατεύσουμε την άδεια ταξί (medallion) ιδιοκτήτες και οδηγούς από αρπακτικά, συμπεριλαμβανομένων δανειστών, μεσιτών αδειών ταξί και ιδιοκτήτων στόλων ταξί» δήλωσε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Τζόνσον.

Οι ενέργειες έγιναν αφού η «New York Times» δημοσίευσε σε δύο συνέχειες μία έρευνα αποκαλύπτοντας ότι ηγέτες της βιομηχανίας των ταξί δημιούργησαν μια οικονομική φούσκα στην αγορά των αδειών (medallions) που είναι οι πολυπόθητες άδειες που επιτρέπουν στους οδηγούς να κατέχουν και να οδηγούν τα δικά του ταξί.

Πρακτικά η φούσκα αυτή είναι παρόμοια με τη φούσκα της αγοράς ακινήτων και δημιούργησε μία τεχνητή πληθωριστική κατάσταση στις άδειες αξίας ενός εκατ. δολαρίων το 2014 από τις 200.000 δολάρια το 2002 και διοχέτευσαν εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια σε περίπου 4.000 αγοραστές με δάνεια που πολλοί δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available