Μου έχει μπει η ιδέα ότι η αδερφή μου, θέλει το αγόρι μου…

(Φωτογραφία αρχείου: EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)

Αγαπητή Σταυρούλα,

Είμαι 24 χρονών και έχω μία αδερφή ενάμιση χρόνο μεγαλύτερη. Με την αδερφή μου έχουμε μία παράξενη σχέση «αγάπης και μίσους».

Υπάρχουν περίοδοι στη ζωή μας που είμαστε πολύ αγαπημένες, βγαίνουμε μαζί έξω, λέμε τα πάντα μεταξύ μας και άλλες περίοδοι που κάνουμε να μιλήσουμε μέρες, συνήθως ύστερα από έναν μεγάλο καβγά που ξεκινάει σχεδόν πάντα από εκείνη και τη ζήλεια της.

Δεν τολμώ να πάρω ένα όμορφο ρούχο και θα πάει να πάρει το ίδιο και μάλιστα θα έχει την απαίτηση να το φοράω εγώ, όταν θέλει εκείνη για να μην φοράμε τα ίδια, αν τύχει να βγούμε μαζί!!!

Φέτος γράφτηκα για λάτιν σε μία σχολή δίπλα στο σπίτι μου και ήρθε κι εκείνη, παρόλο που δεν της αρέσει το λάτιν. Γενικά θέλει να κάνει ό,τι κάνω εγώ. Παρ’ όλο που νιώθω ότι με ζηλεύει από τη στιγμή που γεννήθηκα, ποτέ δεν σκέφτηκα να ξεκόψω μαζί της, γιατί είναι αίμα μου και την αγαπάω.

Ομως τον τελευταίο καιρό με έχει εξοργίσει με τη συμπεριφορά της. Εδώ και δύο μήνες έχω σχέση με ένα αγόρι που μου αρέσει πολύ και που κι εκείνος νιώθει το ίδιο για εμένα.

Η αδερφή μου, που είναι μόνη της αυτήν την περίοδο, από τότε που γνώρισε τον φίλο μου ξημεροβραδιάζεται στο σπίτι μου.

Να σας πω ότι η κάθε μία μας μένει μόνη της, οι γονείς μου μας έχουν αγοράσει από ένα μικρό διαμέρισμα στην πόλη που σπουδάζουμε και οι δύο, δυστυχώς σε διπλανές πολυκατοικίες.

Ερχεται απρόσκλητη, τάχα για να μας φέρει φαγητό, ή έρχεται περίλυπη να μας πει τον πόνο της, ή για να δούμε ταινίες, γενικά έρχεται συνέχεια και με διάφορες δικαιολογίες. Μέχρι τώρα έκανα υπομονή και δεν της είπα τίποτα.

Τελευταία όμως, όταν έρχεται είναι πολύ περιποιημένη, φροντίζει να κάθεται δίπλα στον φίλο μου πολλές φορές με προκλητικό τρόπο, τον αγγίζει τάχα τυχαία, όταν μιλάει, τον καλοπιάνει με κομπλιμέντα, ενώ κάθε φορά που μιλάει για εμένα, φροντίζει να με μειώνει, με χιούμορ βέβαια, αλλά το νιώθω.

Μου έχει μπει η ιδέα ότι θέλει το αγόρι μου αλλά δεν είμαι σίγουρη. Τι να κάνω;

Γιώτα

Αγαπητή Γιώτα,

Από όσα μου γράφεις καταλαβαίνω ότι η σχέση σου με την αδερφή σου ποτέ δεν ήταν ιδανική και ίσως θα έπρεπε να μιλήσεις στους γονείς σας, ίσως και σε κάποιους συγγενείς ή φίλους που εμπιστεύεσαι και σας γνωρίζουν και τις δύο.

Ισως σε βοηθήσουν να καταλάβεις τι πραγματικά συμβαίνει και για ποιους λόγους η σχέση σας δεν λειτουργεί, όπως θα έπρεπε, χωρίς ανταγωνισμό και ζήλεια. Αν καταλάβετε πού υπάρχει το πρόβλημα, θα μπορέσετε ίσως και να το διορθώσετε ή έστω να βελτιώσετε τις σχέσεις σας.

Αν νιώθεις ότι η αδερφή σου θέλει να διεκδικήσει το αγόρι σου, το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να κάνεις είναι να του μιλήσεις και να τον ρωτήσεις πώς αισθάνεται εκείνος, όταν η αδερφή σου είναι μαζί σας. Θα καταλάβεις έτσι, αν πράγματι η αδερφή σου τον προκαλεί, γιατί υπάρχει και το ενδεχόμενο να έχεις παρεξηγήσει τη συμπεριφορά της.

Μερικές φορές όταν είμαστε ερωτευμένοι, ξυπνάνε μέσα μας συναισθήματα ζήλειας που μπορεί να οφείλονται σε ανασφάλειες. Για αυτό και είναι σημαντικό να μιλήσεις με το αγόρι σου, αν βέβαια τον εμπιστεύεσαι. Αν εκείνος σου πει ότι δεν νιώθει κάτι περίεργο στον τρόπο που τον προσεγγίζει η αδερφή σου, τότε μάλλον θα πρέπει να ψάξεις μέσα σου να βρεις τι είναι αυτό που σου προκαλεί ανασφάλεια και να το ξεπεράσεις.

Βέβαια και το γεγονός ότι η αδερφή σου επιδιώκει να είστε συνεχώς μαζί είναι κάτι που πρέπει να το αντιμετωπίσεις. Είναι πιθανό να φοβάται μήπως σε χάσει και με τον τρόπο αυτό να προσπαθεί να συνεχίσει να είναι μέρος της ζωής σου.

Μίλησέ της, λοιπόν, και ζήτησέ της να αραιώσει τις επισκέψεις της. Εξήγησέ της ότι είστε στην αρχή της σχέσης σας και ότι έχετε ανάγκη να βρίσκεστε περισσότερο χρόνο μόνοι σας, για να γνωριστείτε πιο ουσιαστικά, για να δεθείτε. Διαβεβαίωσέ την ότι πάντα θα την αγαπάς και θα είναι πολύτιμο κομμάτι της ζωής σου.

Αν όμως ο φίλος σου σε διαβεβαιώσει πως αισθάνεται παράξενα ή άβολα με τη συμπεριφορά της αδερφής σου, ότι νιώθει πως του ρίχνεται, τότε τα πράγματα δυσκολεύουν

Προσπάθησε να της μιλήσεις με ειλικρίνεια για τα συναισθήματά σου, χωρίς λεκτικές επιθέσεις ή προσβολές. Δώσε της να καταλάβει ότι η συμπεριφορά της θα έχει σαν αποτέλεσμα να χαλάσει η σχέση σας και να μείνει μόνη.

Για ένα διάστημα,θα πρέπει ίσως να την απομακρύνεις από τη ζωή σου. Φρόντισε να συναντιέστε στο σπίτι του φίλου σου ή έξω από το σπίτι σου.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available