Είμαι αρραβωνιασμένη, είναι «απιστία» να βγαίνω φιλικά με συνάδελφό;

Φωτογραφία αρχείου: EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ.

Αγαπητή Σταυρούλα,

Είμαι αρραβωνιασμένη με ένα πολύ καλό παιδί και ετοιμαζόμαστε να παντρευτούμε το ερχόμενο φθινόπωρο. Από την αρχή που κάναμε σχέση μού έδειξε την αγάπη του με κάθε τρόπο, και αυτό με κέρδισε.

Με στήριξε οικονομικά στις σπουδές μου, με βοήθησε στα μαθήματα για να πάρω το πτυχίο μου και γενικά δεν υπάρχει κάτι που να το θέλω και να μην προσπαθεί να το κάνει για εμένα.

Πέρυσι μάλιστα είχα μία περιπέτεια με την υγεία μου και έμεινα στο νοσοκομείο για ένα διάστημα. Ο αρραβωνιαστικός μου ήταν συνέχεια στο πλάι μου, μου έφερνε φαγητό, μου έπαιρνε δώρα, με πρόσεχε.

Νιώθω ότι μαζί του μπορώ να αντέξω τις δυσκολίες της ζωής, ξέρω ότι θα είναι πάντα κοντά μου ό,τι και να συμβεί και ξέρω ότι αυτό δεν είναι εύκολο να το βρεις στη ζωή. Για αυτό και πήρα την απόφαση να τον παντρευτώ.

Πριν λίγο καιρό, γνώρισα κάποιον στη δουλειά μου, ο οποίος από την πρώτη στιγμή μου έδειξε ότι με θέλει. Οταν του είπα ότι ετοιμάζομαι να παντρευτώ, μου είπε ότι του αρκεί να είμαστε φίλοι.

Από τότε μιλάμε συχνά, μου έχει πει πολλά πράγματα για τη ζωή του και του έχω πει και εγώ. Κάποιες μέρες πηγαίνουμε για φαγητό μαζί μετά τη δουλειά και συζητάμε για διάφορα θέματα. Δεν μου έχει ξαναμιλήσει για τα αισθήματά του, όμως κάποιες φορές με αγγίζει τρυφερά και μου λέει συνέχεια πόσο όμορφη είμαι.

Εγώ τον βλέπω σα φίλο και μου αρέσει να μιλάω μαζί του, όμως φοβάμαι μήπως δεν είναι σωστό να περνάω τόσες ώρες μόνη μαζί του.

Νιώθω τρομερές τύψεις απέναντι στον αρραβωνιαστικό μου, παρόλο που δεν έχω κάνει τίποτα με τον συνάδελφό μου, μόνο μιλάμε φιλικά. Ομως μήπως είναι απιστία το να βγαίνω έξω με έναν άλλον άντρα;

Βασιλική

Αγαπητή Βασιλική,

Δεν εύκολο να ορίσει κάποιος την έννοια της απιστίας, θα μπορούσαμε να πούμε πως είναι η προδοσία της συμφωνίας που έχει κάνει ένα ζευγάρι και πως έχει σχέση με τις αξίες και τις αρχές που διέπουν τη σχέση τους.

Επομένως, για κάποια ζευγάρια θα μπορούσε να είναι απιστία μόνο οποιαδήποτε πράξη έχει κάποια ερωτική επαφή, για άλλα πάλι θα μπορούσε να είναι και αυτό που συμβαίνει σε εσένα.

Ο άντρας που σε πλησίασε στη δουλειά σου, είναι φαίνεται πιο έμπειρος στις σχέσεις από εσένα και για αυτό, όταν σου έδειξε τα ερωτικά του συναισθήματα και εσύ τα απέκρουσες, βρήκε μια άλλη εναλλακτική για να βρίσκεται κοντά σου, σου ζήτησε να είστε φίλοι.

Προφανώς, γνωρίζει ότι με αυτόν τον τρόπο δημιουργείται συχνά ένα πολύ έντονο συναισθηματικό δέσιμο ανάμεσα σε ανθρώπους διαφορετικού φύλου που στη συνέχεια μπορεί πολύ εύκολα να καταλήξει σε ερωτική σχέση.

Και μάλιστα όλη η συμπεριφορά του φαίνεται να σε οδηγεί προς αυτήν την κατεύθυνση. Προσπαθεί να σε αγγίζει, σου κάνει κομπλιμέντα, επομένως σε προσεγγίζει ερωτικά, παρόλο που του έχεις δηλώσει ότι σκοπεύεις να παντρευτείς.

Σκέψου, λοιπόν, τι σημαίνει αυτή η συμπεριφορά για εσένα. Αν κάτι ανάλογο συνέβαινε στον σύντροφό σου με μία συνάδελφό του, θα θεωρούσες τη σχέση τους φιλική; Θεωρείς ότι βασίζεται στο σεβασμό και την εμπιστοσύνη που θα έπρεπε να έχουν μεταξύ τους οι φίλοι;

Μπορείς να είσαι σίγουρη ότι ο άνθρωπος αυτός θα σεβαστεί τη σχέση που έχεις και σε μία δύσκολη δικιά σου στιγμή δε θα επιχειρήσει να σε προσεγγίσει ακόμη πιο ερωτικά, ιδιαίτερα από τη στιγμή που σε θέλει; Κι αν κάνει κάτι τέτοιο ποιες θα είναι οι επιπτώσεις για εσένα και τη σχέση σας;

Από την άλλη, έχεις μία σχέση με έναν άνθρωπο που όπως μου λες, σε έχει στηρίξει σε όλες τις δύσκολες στιγμές της ζωής σου και σου δείχνει συνέχεια πως σε νοιάζεται και σε αγαπάει.

Σκέψου ποια είναι τα δικά σου συναισθήματα για αυτόν τον άνθρωπο και αν θέλεις πραγματικά να ζήσεις τη ζωή σου μαζί του.

Αν λοιπόν, τον αγαπάς, σε ελκύει ερωτικά και είσαι ευτυχισμένη μαζί του, αξίζει να βάλεις σε κίνδυνο μία τέτοια σχέση για κάτι που ούτε εσύ η ίδια δεν ξέρεις τι ακριβώς είναι;

Επομένως, αν θέλεις να προστατέψεις τη σχέση σου με τον αρραβωνιαστικό σου θα ήταν καλό να απομακρυνθείς εντελώς από τον συνάδελφό σου και να κρατήσεις τη σχέση σας αποκλειστικά σε επαγγελματικό επίπεδο.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available