Εξαφανίστηκε… Ετσι απλά, χωρίς να έχουμε μαλώσει

(AP Photo/Petros Karadjias, FILE)

Αγαπητή Σταυρούλα,

Είμαι 27 χρονών και ποτέ δεν πίστευα ότι θα έγραφα σε στήλη εφημερίδας για να ζητήσω συμβουλή, αλλά αυτό που μου συμβαίνει είναι κάτι που πραγματικά δεν ξέρω πώς να το εξηγήσω.

Εδώ και ένα μήνα έβγαινα με έναν άντρα τον οποίον γνώρισα σε μια εκδήλωση της εταιρείας που εργάζομαι και μέχρι πριν από τρεις μέρες πίστευα ότι επιτέλους έχω βρει το άλλο μου μισό.

Είναι πολύ εμφανίσιμος, ευγενικός, ερωτικός και έδειχνε να είναι κι εκείνος ερωτευμένος μαζί μου. Με έπαιρνε συνέχεια τηλέφωνο, επεδίωκε να συναντιόμαστε συχνά, βρισκόμασταν τουλάχιστον δύο με τρεις φορές την εβδομάδα και πρόσφατα έμεινε κάποια βράδια στο διαμέρισμά μου.

Μέχρι που εξαφανίστηκε. Ετσι απλά, χωρίς να έχουμε μαλώσει, χωρίς να μου δώσει καμιά εξήγηση. Περάσαμε το Σάββατο μαζί και έφυγε νωρίς το πρωί της Κυριακής, γιατί είχε ένα επαγγελματικό ραντεβού. Μου είπε πως θα επέστρεφε το απόγευμα για να πάμε για φαγητό.

Τον περίμενα για ώρες αλλά δεν φάνηκε. Στην αρχή νόμισα ότι έπαθε κάτι, γιατί δεν με πήρε τηλέφωνο να μου πει γιατί αργεί, ούτε και απαντούσε στις δικές μου κλήσεις. Οι ώρες περνούσαν κι εκείνος δεν έδινε σημεία ζωής.

Τον έπαιρνα τηλέφωνο κάθε μισή ώρα, χωρίς αποτέλεσμα. Ανησύχησα πραγματικά και δεν ήξερα τι να κάνω, γιατί δεν έχω γνωρίσει την οικογένειά του ή κάποιον φίλο του και δεν μπορούσα να μάθω από κανέναν τι του έχει συμβεί.

Πέρασα ένα εφιαλτικό βράδυ κλαίγοντας και περιμένοντας να ξημερώσει για να τηλεφωνήσω στην εταιρεία που δουλεύει. Πήρα τηλέφωνο τρέμοντας και ζήτησα να του μιλήσω. Μου είπαν ότι ήταν σε σύσκεψη και ότι δεν ήθελε να τον ενοχλήσουν. Δεν πίστευα στα αυτιά μου. Ηταν καλά και απλώς με αγνοούσε.

Δεν μπορώ να καταλάβω τι συμβαίνει. Γιατί μου φέρθηκε έτσι, γιατί εξαφανίστηκε με αυτόν τον τρόπο; Τι έκανα λάθος; Σε παρακαλώ βοήθησέ με να καταλάβω.

K. M.

Αγαπητή Κ. Μ.,

Μου γράφεις ότι συνάντησες έναν γοητευτικό άντρα με τον οποίο έβγαινες για ένα σύντομο σχετικά διάστημα και ότι ενώ φαινόταν να έχει αισθήματα για εσένα, εξαφανίστηκε χωρίς καμία αιτία και χωρίς να σου δώσει την παραμικρή εξήγηση.

Αυτό που σου συνέβη είναι δυστυχώς συνηθισμένο στην εποχή μας και μπορεί να οφείλεται σε πολλούς λόγους.

Υπάρχουν φοβισμένοι άνθρωποι που φεύγουν από μία σχέση, όταν νιώσουν συναισθήματα, γιατί φοβούνται να δεθούν με έναν άλλον άνθρωπο και τους είναι πιο εύκολο να απορρίψουν μια σχέση παρά να έρθουν αντιμέτωποι με το ενδεχόμενο να πληγωθούν.

Οι άνθρωποι αυτοί είναι ανίκανοι να αγαπήσουνπραγματικά τον σύντροφό τους και κόβουν τον δρόμο σε όποιον θελήσει να τους πλησιάσει περισσότερο από όσο οι ίδιοι επιτρέπουν.

Υπάρχουν άλλοι, που επιδιώκουν την ευκαιριακή σεξουαλική δραστηριότητα και κάνουν τα πάντα για να την πετύχουν, δείχνουν ερωτευμένοι, κάνουν κομπλιμέντα, πολιορκούν στενά τον υποψήφιο εραστή τους και όταν πετύχουν τον στόχο τους, απλά εξαφανίζονται.

Οι άνθρωποι αυτοί μπορεί να είναι δειλοί, να μην τολμούν να αποκαλύψουν στον άλλο τις πραγματικές τους επιθυμίες ή προθέσεις ή απλά εγωιστές και αδίστακτοι έτσι ώστε να θεωρούν θεμιτό να χρησιμοποιήσουν οποιοδήποτε μέσο προκειμένου να πετύχουν τον στόχο τους, χωρίς να λογαριάζουν τα συναισθήματα των άλλων.

Τέλος, υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο ο άνθρωπος αυτός να είναι παντρεμένος ή δεσμευμένος ή να έχει μια διαφορετική παράλληλη ζωή από αυτήν που σου επέτρεψε να δεις. Δεν τον γνωρίζεις για μεγάλο χρονικό διάστημα, δεν ξέρεις ανθρώπους από το κοινωνικό του περιβάλλον, στην ουσία δεν ξέρεις ποιος είναι.

Αυτό που πρέπει να καταλάβεις είναι ότι εσύ δεν έχεις κανένα πρόβλημα -πέρα από το ότι βιάστηκες να δεθείς συναισθηματικά με έναν άγνωστο- και δεν πρέπει να κατηγορείς τον εαυτό σου για την εξαφάνιση του συντρόφου σου.

Το πρόβλημα το έχει ο ίδιος και είναι πολύ σοβαρό, από τη στιγμή που δεν μπήκε στον κόπο να σου εξηγήσει γιατί θέλει να διακόψει μαζί σου και απλά εξαφανίστηκε.

Επομένως, πάρε απόφαση ότι αυτός ο άνθρωπος δεν ήταν για εσένα και συνέχισε τη ζωή σου.

Μην προσπαθήσεις να επικοινωνήσεις μαζί του ξανά, κι αν ο ίδιος το επιχειρήσει, σκέψου τον τρόπο που σε έβγαλε από τη ζωή του και το ενδεχόμενο να το ξανακάνει, αν τον εμπιστευτείς και του δώσεις μία δεύτερη ευκαιρία.

Προσπάθησε να κάνεις πράγματα που σε ευχαριστούν, βγες με παρέες, μίλησε σε φίλες, γράψου στο γυμναστήριο, άρχισε να μαθαίνεις κάτι καινούριο, γενικά απασχόλησε το μυαλό σου με ευχάριστα πράγματα μέχρι να νιώσεις καλύτερα και να το ξεπεράσεις.

Τέλος, προσπάθησε μέσα από αυτήν την αρνητική εμπειρία να μάθεις όσα περισσότερα μπορείς για τον εαυτό σου και για τον τρόπο που επιλέγεις σύντροφο, έτσι ώστε την επόμενη φορά να είσαι σε θέση να κρίνεις πιο σωστά αυτόν που θα έχεις απέναντί σου.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available