Σάκης Κεχαγιόγλου: «Εκατόμβη» εάν δεν υπάρξει αποσυμφόρηση των φυλακών

Ο κ. Σάκης Κεχαγιόγλου. Φωτογραφία αρχείου: ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ / EUROKINISSI.

ΑΘΗΝΑ. Ο δικηγόρος κ. Σάκης Κεχαγιόγλου μιλώντας στο protothema.gr έκανε λόγο για την ανάγκη άμεσης αποσυμφόρησης των φυλακών ώστε να διασφαλισθεί η προστασία των κρατουμένων και των οικογενειών τους από τον φονικό ιό. Επίσης, επισήμανε ότι σε περίπτωση που υπάρξει κρούσμα στις φυλακές θα μιλάμε για εκατόμβη γιατί δεν θα μπορούν να νοσηλευτούν φρουρούμενοι οι κρατούμενοι, οι οποίοι ενδεχομένως νοσήσουν.

«Η πανδημία του κορωνοϊού έχει ήδη σοβαρές επιπτώσεις σε όλους τους τομείς της κοινωνικής ζωής. Κατά τις εκτιμήσεις των ειδικών αναμένονται και σοβαρότερες τους επόμενους μήνες», είπε αρχικά.

«Αυτή τη στιγμή όμως βρισκόμαστε σε έκτακτες καταστάσεις που απειλούν τη ζωή και την υγεία όλων μας. Άρα και των κρατουμένων. Οι επιπτώσεις δεν αφορούν μόνο αυτούς τους 11.500 κρατούμενους αλλά πολύ περισσότερα άτομα γιατί μιλάμε και για τις οικογένειές τους και το ευρύτερο οικογενειακό τους περιβάλλον», πρόσθεσε. «Οι λεπτομέρειες , με ποιον τρόπο μπορεί να γίνει η αποσυμφόρηση των φυλακών είναι αρμοδιότητα του Υπουργείου Δικαιοσύνης και του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Πιστεύω ότι οι μικρές ποινές ή οι κατάδικοι που απομένει λίγος χρόνος για την έκτιση των ποινών τους όπως και τα ελαφρύτερα αδικήματα , καθώς και κάποιες ειδικές κατηγορίες όπως ηλικιωμένοι ή άρρωστοι κρατούμενοι μπορούν να περιληφθούν με μια νομοθετική πρωτοβουλία και με μια εφάπαξ διάταξη η οποία θα οδηγήσει στην αποφυλάκιση σημαντικό αριθμό κρατουμένων», τόνισε.

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη στο Πρώτο Θέμα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available