Σάντερς: Ο Τραμπ δεν δεσμεύτηκε να εκδόσει τον Γκιουλέν, μόνο να «εξετάσει» το θέμα

H κ. Σάρα Χάκαμπι Σάντερς. (AP Photo/Andrew Harnik, FILE).

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε στον Τούρκο ομόλογό του μόνο ότι η Ουάσινγκτον «θα εξετάσει» την πιθανότητα έκδοσης του ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο η Άγκυρα κατηγορεί για το αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016, όμως δεν ανέλαβε καμία δέσμευση, σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο.

«Το μόνο πράγμα που είπε είναι ότι θα το εξετάζαμε», ανέφερε η εκπρόσωπος του προέδρου, Σάρα Σάντερς, κατά την τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων. «Τίποτα περισσότερο σ’ αυτό το σημείο πέραν αυτού… απολύτως τίποτα δεσμευτικό σε αυτή τη διαδικασία», υπογράμμισε.

Την Κυριακή, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας υποστήριξε ότι ο Τραμπ είπε στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στην πρόσφατη συνάντηση που είχαν στην Αργεντινή, στο περιθώριο της συνόδου της G20, ότι η Ουάσινγκτον εργάζεται για την έκδοση του Γκιουλέν.

Ένας αξιωματούχος του Λευκού Οίκου, που ρωτήθηκε για το θέμα αυτό την Δευτέρα, είπε ότι ο Τραμπ δεν δεσμεύτηκε να εκδόσει τον Γκιουλέν, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για τη συνομιλία που είχαν οι δύο πρόεδροι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available