Σάρωσαν Δόξα και ατάκες Μάνεση

Αναμνηστική φωτογραφία της Δόξας Νέας Υόρκης. Ολη η «οικογένεια» των «μαυραετών» που σάρωσαν τις «κούπες» στο πρόσφατο τουρνουά που διοργάνωσαν κατακτώντας και τα δύο τρόπαια. Φωτογραφία: Δόξα ΝΥ

Σαρωτικές ήταν οι δύο ομάδες που κατέβασε η Δόξα στο τουρνουά κλειστού ποδοσφαίρου του Κοσμοπόλιταν Λιγκ. Τόσο η Α ομάδα στο Premier που μετά τον πρώτο αγώνα και την ήττα στη συνέχεια πήγε «τρένο» και δεν έχασε ούτε έναν αγώνα, όσο και η Β ομάδα που κατέβηκε στο Open κατέκτησαν τα τρόπαια.
Και ήταν λογικό, σύμφωνα με τον Γιάννη Μάνεση, αφού «ξέραμε πως ο Πολύκαρπος Γράφας, ο Γιώργος Κατέχης και ο γενικός αρχηγός και πρώην πρόεδρος Παναγιώτης Λεγάκης έχουν φτιάξει ένα τρομερό σύνολο παικτών από κολλέγια και παιδιά με αξίες και φάνηκε στο γήπεδο».

Φωτογραφία: Δόξα ΝΥ

Φωτογραφία: Δόξα ΝΥ

Ο κ. Μάνεσης, από τους παλιούς στο ομογενειακό ποδόσφαιρο και ιδιαίτερα αγαπητούς και αναγνωρισμένους για την προσφορά του στο χώρο, δήλωσε «ιδιαίτερα χαρούμενος» και ο λόγος είναι γιατί «είναι η πρώτη φορά στα 27 χρόνια που ασχολούμαι με τη Δόξα που κατακτήσαμε και τις δύο κατηγορίες. Κάτι που έκανε και ο Παγκύπριος που κατέκτησε το κύπελλο στους Ανω των 30 και θέλω να δώσω τα συγχαρητήριά μου στην ομάδα τους, γιατί είναι πολύ σπουδαίο επίτευγμα, σε τρεις διοργανώσεις. Μπορεί τα αποτελέσματα να μην είναι το παν, όμως όταν κατεβαίνουμε στο γήπεδο θέλουμε και τις νίκες. Και γι αυτές έπαιξαν οι ομάδες μας και είμαι χαρούμενος που τους τίτλους τους πήραν οι ομάδες μας».
Τον τίτλο του πιο φανατικού, πιο πιστού και πιο… γουρλή φιλάθλου της Δόξας πήρε ο Λίαμ Αργυρός (κάτω). Ο μικρός Λίαμ δεν έφυγε ούτε λεπτό από το γήπεδο και για 9 σερί ώρες δε σταμάτησε να χειροκροτεί τους ποδοσφαιριστές και τα γκολ, ενώ πανηγύρισε και τα δύο Κύπελλα που κατέκτησε μαζί με την Δόξα Νέας Υόρκης. Φωτογραφία: Δόξα ΝΥ.

Ο κ. Μάνεσης, όπως άλλωστε τόνισε, είναι 27 χρόνια δίπλα στην Δόξα και στο ομογενειακό ποδόσφαιρο, συνεπώς ο λόγος του έχει τεράστια βαρύτητα και δεν τον περιορίζουμε μόνο στη Δόξα του αλλά τον επεκτείνουμε και για τη… δόξα του ομογενειακού ποδοσφαίρου. Κι εκείνος αρπάζει την ευκαιρία και ρίχνει… βόμβες: «Επειδή έχουν αρχίσει πολλοί σύλλογοι και κάνουν παιδικές ομάδες και είναι κάτι που με χαροποιεί ιδιαίτερα, κάνω έκκληση και ζητώ, να βγάλουμε από το συρτάρι την σφραγίδα της ΕΠΟ Νέας Υόρκης και να ξεκινήσουμε με ένα παιδικό πρωτάθλημα. Δεν αξίζει να κάνουμε άλλα λάθη. Το λάθος το μεγάλο το κάναμε. Τόσα χρόνια δεν φτιάξαμε ένα δικό μας γήπεδο. Ας βάλουμε βάσεις από τις παιδικές ομάδες. Ας υπάρχουν διαφορές, δεν πειράζει. Ολος ο κόσμος και όλες οι φυλές έχουν διαφορές πόσο μάλλον εμείς που είμαστε οξύθυμοι».
Φωτογραφία: Δόξα ΝΥ

Φωτογραφία: Δόξα ΝΥ

Η «ψυχή της Δόξας» μίλησε για παιδικές ομάδες και σε σχετική ερώτηση αν επεκταθεί και σε μεγάλες ομάδες τόνισε πως «όχι εγώ -αυτήν τη στιγμή- μιλάω για παιδικές και μόνο. Σιγά – σιγά θα έρθουν και οι μεγάλες ομάδες. Γιατί να μην μπορούμε να τραβήξουμε ομάδες όταν το κάνουν άλλα Λιγκ, γιατί να μη μπορούμε να κάνουμε μεταξύ μας. Είδα στο τουρνουά πολλούς νέους Ελληνες -και από τη Δόξα και από τον Παγκύπριο- που αγαπούν το ποδόσφαιρο. Ας μείνουμε, εμείς οι παλαιότεροι, λίγο πίσω».
Φωτογραφία: Δόξα ΝΥ

Ο αρχηγός της ομάδας του Οpen Γιώργος Θωμάτος τόνισε ότι αισθάνθηκε μεγάλη χαρά που σηκώσαμε και τα δύο κύπελλα και έδωσε κουράγιο στην ομάδα και αυτοπεποίθηση για τη νέα σεζόν.
Ο Κώστας Παππάς όσο και ο αρχηγός της ομάδας, Στέφανος Χονδράκης – που αγωνιζόταν σε ομάδες των Αθηνών όπως στον Αθηναϊκό και στον Εθνικό Πειραιώς- δήλωσαν ότι «η ομάδα είναι σε πολύ καλή κατάσταση και δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από ομάδες Γ’ και Δ’ κατηγορίας της Ελλάδος».
Φωτογραφία: Δόξα ΝΥ

Τα αποτελέσματα από το premiere:
Δόξα – Ουρουγουάη 2-3
Δόξα – Sporting Astoria 8-1
Δόξα – Λαμπιρία 7-1
ημιτελικός
Δόξα – Χόμποκεν 9-2
Τελικός
Δόξα – Σκόπια 6-2
Τα αποτελέσματα από το open:
Δόξα – Παγκύπριος 7-0
Δόξα – Japan 4-0
Δόξα Ουκρανία 5-0
προημιτελικά
Δόξα – Λαμπιρία 7-1
ημιτελικά
Δόξα – Χόμποκεν 9-1
Τελικός
Δόξα – Ουκρανία 5-2

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available