Σαν να μην υπάρχει

Ο κ. Λαλάκος και ο κ. Κούτρας σε ενημέρωση δημοσιογράφων. Φωτογραφία: Εθνικός Κήρυξ, Κώστας Μπέη.

Ας είναι καλά ο πρόεδρος της Παμμακεδονικής Ενωσης Αμερικής κ. Στέλιος Κυριμλής, ο οποίος με αφορμή την προχτεσινή μας συνέντευξη μου υπενθύμισε ότι υπάρχει Πρέσβης της Ελλάδος στην Ουάσιγκτον ονόματι Θεοχάρης Λαλάκος.

Δυστυχώς μου τον θύμισε σε όχι καλή συγκυρία, αφού ο κ. Κυριμλής απεκάλυψε στον «Εθνικό Κήρυκα» πως «έπειτα από δύο εβδομάδες με φώναξε ο πρέσβης ο κ. Λαλάκος, ο οποίος έμαθε ότι θα ξεσηκώσουμε την Ομογένεια κι όλο τον Ελληνισμό και μου ζήτησε να κρατήσω χαμηλούς τόνους. Του είπα ξέρετε ποιες είναι οι θέσεις της Παμμακεδονικής και δεν θα κάνουμε τίποτε που να βλάψει την πατρίδα, κι ελπίζουμε κι εσείς να κάνετε το ίδιο».

Βέβαια δεν θα περίμενε κανείς τον κ. Λαλάκο να ενθαρρύνει τους ανθρώπους της Παμμακεδονικής να κινητοποιηθούν για το εθνικό θέμα της ονοματοδοσίας της Μακεδονίας, τη στιγμή που ο προϊστάμενος του άλλα φρονεί και λαλεί, αλλά όχι κι έτσι βρε αδελφέ να επιδιώξει παρασκηνιακά να πνίξει τις όποιες κινητοποιήσεις της Παμμακεδονικής και της Ομογένειας.

Αναμφίβολα την πολιτική της Ελλάδος την χαράζει και εκφράζει η κυβέρνηση, αλλά και η Ομογένεια είναι ελεύθερη να έχει τη δική της φωνή και προτίμηση στα εθνικά θέματα. Αλλωστε αν, ο μη γένοιτο, ανάγκη εθνική χτυπήσει την πόρτα της Ελλάδος, αλήθεια πού θα καταφύγει η Ελλάς για βοήθεια και συναντίληψη; Πού;

Θ.Κ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *