Σειρά στην πολιτική μάχη έχει η Συμφωνία των Πρεσπών

(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

ΑΘΗΝΑ. Προτού καν τελειώσει με την ψηφοφορία η πολιτική μάχη στην Βουλή για την εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση, ο ίδιος ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην Συμφωνία των Πρεσπών που παίρνει σειρά.

«Θα έρθει η Συμφωνία και φαντάζομαι ότι οι βουλευτές θα ψηφίσουν με βάση την συνείδησή τους και ο καθένας θα πάρει τις αποφάσεις του απέναντι στην Ιστορία και ό,τι νομίζει ο καθένας ότι αποτελεί πατριωτικό καθήκον», είπε ο Πρωθυπουργός και κάλεσε σε τηλεοπτική αναμέτρηση τον πρόεδρο της ΝΔ.

Μάλιστα, το Μέγαρο Μαξίμου επανήλθε και την επομένη της ψηφοφορίας και επανέλαβε τα περί debate με αποκλειστικό αντικείμενο τη Συμφωνία των Πρεσπών μόνο μεταξύ Τσίπρα και Μητσοτάκη.

Οπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του το Μαξίμου, «αντίθετα, πρόθεσή μας είναι να ενημερωθεί και ο τελευταίος Ελληνας πολίτης για όλες τις πτυχές της, ούτως ώστε με νηφαλιότητα να μπορεί να κρίνει αν αυτή είναι υπέρ ή κατά των εθνικών μας συμφερόντων.

Επιδίωξή μας είναι να μάθει όλος ο ελληνικός λαός την αλήθεια, και να κρίνει με λογική και ευαισθησία, και με βάση την αλήθεια, και μόνο την αλήθεια, και όχι με βάση κραυγές, συνθήματα, και εθνικιστικές κορώνες.

Υπηρετώντας αυτή την επιδίωξη, το υπουργείο Εξωτερικών θα φροντίσει ώστε να διανεμηθεί την Κυριακή διά του Τύπου στη δημοσιότητα ολόκληρο το κείμενο της Συμφωνίας. Για να είναι όλοι σε θέση να κρίνουν, αφού μάθουν.

Ταυτόχρονα, θεωρούμε σημαντικό βήμα για την ενημέρωση του ελληνικού λαού, τη διεξαγωγή της συζήτησης (ντιμπέιτ) με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, και με μοναδικό θέμα την Συμφωνία των Πρεσπών, που πρότεινε ο Πρωθυπουργός στη χθεσινή συνεδρίαση της Βουλής.

Η πρότασή μας είναι η συζήτηση να είναι διακαναλική, και να λάβει χώρα στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας, σε μέρα και ώρα που θα συμφωνηθεί. Οι πολίτες θα έχουν έτσι την ευκαιρία να ακούσουν και να συγκρίνουν επιχειρήματα, και να αντιμετωπίσουν την Συμφωνία των Πρεσπών, με γνώμονα την αλήθεια, και με κριτή την συνείδησή τους, χωρίς να υποκύπτουν σε μικροκομματικά παιγνίδια και υστερικές εκδηλώσεις δήθεν πατριωτικού ανταγωνισμού…».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available