Σεμνή γυναίκα

Η αείμνηστη Φωτεινή Τουρνά, αγαπημένη αδελφή του Μητροπολίτη Βοστώνης Μεθοδίου. Φωτογραφία ΜητρόποληΒοστώνης/Areti Bratsis

Εγινε και αυτό το απίστευτο και λυπητερό, «έφυγε» έτσι αναπάντεχα μέσα σε λίγες μέρες η Φωτεινή Τουρνά, επίλεκτο μέλος της Ομογένειας της Βοστώνης επί τριάντα και πλέον χρόνια, αγαπημένη αδελφή και στήριγμα πραγματικό του Μητροπολίτη Μεθοδίου.

Κι εκείνος στάθηκε στο πλευρό της πάντοτε, αλλά ιδιαίτερα αυτές τις δώδεκα μέρες του πόνου και της δοκιμασίας της στο νοσοκομείο. Εκεί έμενε δίπλα της νύχτα –μέρα και διαρκώς ρωτούσε τους γιατρούς αν πονούσε.

Ηταν αγαπημένα αδέλφια. Πριν τρία χρόνια έχασαν τον αδελφό τους, τον Παντελή, και τώρα η Φωτεινή «έφυγε» στη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας, για να συναντήσει τον Αναστημένο Χριστό, «τη Χώρα των Ζώντων» και να ζήσει αναστημένη κοντά Του. Αλλωστε, είναι ο Χριστός ο Οποίος χάρισε και χαρίζει ζωή «τοις εν τοις μνήμασι».

Ελέχθησαν πολλά λόγια φιλόφρονα για τη Φωτεινή, αλλά νομίζω πως ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος είπε το πιο επιτυχημένο. Αλλωστε δεν υπάρχει αμφιβολία πως είναι ένας λόγιος και ευρυμαθής ιεράρχης. Είπε το εξής: «Υπάρχει μία λέξη στην ελληνική γλώσσα που λέγεται σεμνότητα και η οποία δεν μεταφράζεται» και τόνισε «η Φωτεινή ήταν σεμνή γυναίκα».

Στην Εξόδιο Ακολουθία της ήταν παρούσα η πλήθουσα Εκκλησία και Ομογένεια επειδή ακριβώς «η Φωτεινή ήταν σεμνή γυναίκα».

Θ.Κ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *