Σε διάσπαση οι ΑΝΕΛ μετά τις απειλές Καμμένου

Ο κ. Πάνος Καμμένος. Φωτογραφία αρχείου: EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ.

Σε διάσπαση σύντομα αναμένεται να οδηγηθούν οι Ανεξάρτητοι Ελληνες μετά τις απειλές Πάνου Καμένου ότι οι «Μακεδονοκλάστες» δεν έχουν καμία τύχη στο κόμμα.

Φέρεται να ναφερόταν στην υπουργό Τουρισμού Ελενα Κουντουρά και τον υφυπουργό Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ, επειδή δεν τον υπερασπίστηκαν στη διαμάχη του με τον Νίκο Κοτζιά στο Υπουργικό Συμβούλιο την περασμένη εβδομάδα.

Μάλιστα, δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ προσανατολίζεται στη διαγραφή του κ. Κουίκ δεδομένου ότι δεν έχει και βουλευτική έδρα, που να του στοιχίσει και κοινοβουλευτικά.

Ο κ. Καμμένος μιλώντας την Κυριακή στο Εθνικό Συμβούλιο, απηύθυνε και αυστηρό μήνυμα προς το εσωτερικό του κόμματός του, λέγοντας:

«Τώρα τελευταία εμφανίστηκε μια καινούρια κατηγορία, οι Μακεδονοκλάστες, οι οποίοι μας προέκυψαν, αφού τους διορίσαμε -χωρίς να είναι καν βουλευτές- ακόμη και σε υπουργικούς θώκους, να μας κάνουν και κριτική. Σας ζητάω συγγνώμη που τους έβαλα σε θέσεις-κλειδιά. Εγώ φταίω, αναλαμβάνω την ευθύνη και σας υπόσχομαι ότι αυτοί οι τύποι δεν έχουν κανένα λόγο πια στους ΑΝΕΛ. Τελειώσανε, γιατί στην πλάτη μας πατήσανε και έγιναν τζάμπα μάγκες. Καλό ταξίδι».

Σύμφωνα με συνεργάτες του κ. Καμμένου, η αιχμή αφορά τον εξωκοινοβουλευτικό υφυπουργό Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ, που στην πρόσφατη κόντρα του Υπουργικού Συμβουλίου έσπευσε να πάρει το μέρος του κ. Κοτζιά, ενώ η Ελενα Κουντουρά έχει δηλώσει ότι θα αποφασίσει για τη Συμφωνία κατά συνείδηση.

Ωστόσο, ο κ. Κουίκ δεν άργησε να απαντήσει και έγραψε στο twitter: «Βρίσκομαι στην Αίγυπτο ως υφ. Εξωτερικών, υπηρετώντας την εξωτερική πολιτική της πατρίδας μου, όπως την χαράσσει ο πρωθυπουργός και υπουργός Εξωτερικών Αλέξης Τσίπρας». Τη φράση αυτή είχε χρησιμοποιήσει και ο παραιτηθείς Νίκος Κοτζιάς.

Στο μεταξύ, ο αντιπρόεδρος των ΑΝΕΛ (σ.σ. πρώην ΠΑΣΟΚ), Παναγιώτης Σγουρίδης, κάλεσε τη Δευτέρα τους διαφωνούντες να αποχωρήσουν: «Ο πρόεδρος στην ομιλία του άνοιξε την πόρτα σε όσους διαφωνούν να επανέλθουν, και κάλεσε όσους από υπερβολική ευαισθησία αμφισβήτησαν την καθαρότητα της στάσεώς μας, που δεν είναι υποκριτική, αλλά ειλικρινής».

ΝΔ: Κοροϊδεύουν τους πολίτες

Σχολιάζοντας τα όσα συμβαίνουν στο χώρο της συγκυβέρνησης, η ΝΔ σημειώνει διά της εκπροσώπου Τύπου, Μαρίας Σπυράκη, ότι Τσίπρας και Καμμένος κοροϊδεύουν από κοινού τους πολίτες για να μείνουν για λίγους ακόμη μήνες στην εξουσία.

Στη δήλωσή της η κ. Μαρία Σπυράκη αναφέρει ότι «όσοι επιτρέπουν άπραγοι να ολοκληρωθεί η συνταγματική αναθεώρηση στα Σκόπια, θα φέρουν τεράστια ευθύνη απέναντι στην Ιστορία, με πρώτο τον κύριο Καμμένο». Μάλιστα, υπογραμμίζει ότι πέντε μέρες τώρα ο κ. Τσίπρας αποφεύγει να εξηγήσει γιατί απέπεμψε τον κ. Κοτζιά που στηρίζει τη Συμφωνία των Πρεσπών και όχι τον κ. Καμμένο.

Εξηγεί πως ο Πρωθυπουργός θα έπρεπε να αποπέμψει τον Καμμένο που υποτίθεται ότι πολεμά τη Συμφωνία των Πρεσπών, αλλά επιτρέπει στα Σκόπια να δημιουργούν τετελεσμένα που είναι όλο και πιο δύσκολο να ανατραπούν.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available