Σε ιδιώτη πέρασε ο οίκος Sotheby’s

Το κτίριο δημοπρασιών του Sotheby’s στη Νέα Υόρκη. (AP/Richard Drew)

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Μετά από 31 χρόνια διαπραγμάτευσης της μετοχής του Sotheby’s στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, ο οίκος δημοπρασιών γίνεται μια ιδιωτική εταιρεία, της οποίας ιδιοκτήτης είναι ένας Γάλλος δισεκατομμυριούχος. Ακριβώς όπως και ο ανταγωνιστής του Sotheby’s, ο οίκος δημοπρασιών Christie’s.

Αντί του ποσού των περίπου 3,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ο Sotheby’s πωλήθηκε στην BidFair USA, εταιρεία ιδιοκτησίας σε ποσοστό 100% του Γαλλο-ισραηλινού επιχειρηματία στα media και τις τηλεπικοινωνίες -αλλά και συλλέκτη έργων τέχνης- Πάτρικ Ντράχι (Patrick Drahi).

Ο Ταντ Σμιθ (Tad Smith), διευθύνων σύμβουλος του Sotheby’s, δήλωσε ότι «το πιο ευέλικτο ιδιωτικό περιβάλλον» θα επιτρέψει στην εταιρεία να «επιταχύνει» τις αναπτυξιακές πρωτοβουλίες της.

«Εγώ και η οικογένειά μου, είμαστε ενθουσιασμένοι να οικοδομήσουμε το μέλλον του Sotheby’s, μαζί με το σημερινό μάνατζμεντ του οίκου και τις ομάδες του» τόνισε, σε ανακοίνωσή του, ο νέος ιδιοκτήτης Πάτρικ Ντράχι.

Ο οίκος εισήχθη στο Χρηματιστήριο, στη Βρετανία το 1977 και στη συνέχεια αποκτήθηκε το 1983 από τον Alfred Taubman. To 1988, εισήχθη στο Χρηματιστήριο στις ΗΠΑ, ως Sotheby’s Holdings Inc. Το 2006, μετονομάστηκε σε Sotheby’s.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available