Σιμόες: Ξεπεράσε τα όρια ο Σαββίδης

Την άποψη ότι πρέπει να ληφθούν σκληρά μέτρα στο ελληνικό ποδόσφαιρο εξέφρασε ο Αντρέ Σιμόες με αφορμή τα όσα έγιναν την περασμένη Κυριακή στην Τούμπα. (φωτογραφία Ευρωκίνηση)

Την ανάγκη να ληφθούν σκληρά μέτρα στο ελληνικό ποδόσφαιρο, επεσήμανε με δηλώσεις του στην Πορτογαλία ο Αντρέ Σιμόες, Ακόμη ο αρχηγός της ΑΕΚ είπε πως ο Ιβάν Σαββίδης, ξεπέρασε τα όρια μπαίνοντας στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας με όπλο.

«Κάποιος πρέπει να πάρει σκληρά μέτρα, γιατί σε διαφορετική περίπτωση αυτά θα συνεχίζουν να συμβαίνουν. Οταν ένας πρόεδρος μπαίνει οπλισμένος σε αγωνιστικό χώρο, ξεπερνάει κάθε όριο. Αυτό, μόνο βία μπορεί να γεννήσει», δήλωσε αρχικά στην «O Jogo» ο Σιμόες και πρόσθεσε:

«Ο διαιτητής αποχώρησε από τον αγωνιστικό χώρο και κλείστηκε στα αποδυτήρια. Πέρασαν δύο ώρες και δεν είχαμε κανένα νέο από τον διαιτητή. Τότε οι άνθρωποι της ΑΕΚ μας είπαν πως δεν είμαστε ασφαλείς και πως δεν μπορούμε να συνεχίσουμε το παιχνίδι, γιατί αυτό που έγινε ήταν τρομοκρατική πράξη. Τότε, φύγαμε από το γήπεδο».

Ο Σιμόες μίλησε σε ακόμη μία Πορτογαλική εφημερίδα την «Record», όπου είπε μεταξύ άλλων:

«Ηταν έκπληξη να βλέπεις τον πρόεδρο στο γήπεδο, αλλά ταρακουνηθήκαμε βλέποντάς τον οπλισμένο. Δεν περνά από το κεφάλι κανενός αυτό. Από τη στιγμή που υπάρχει πρόεδρος οπλισμένος στο γήπεδο, όλα είναι πιθανά. Ο διαιτητής απειλήθηκε κι εμείς εγκαταλείψαμε τον αγωνιστικό χώρο μαζί του. Ημουν στα αποδυτήρια με τον Βιεϊρίνια και τον διαιτητή προσπαθώντας να βρούμε μια λύση, αλλά αυτός δεν άνοιξε την πόρτα.

Ο Βιεϊρίνια ήταν πολύ θυμωμένος. Είναι φυσιολογικό. Ήμασταν δύο ώρες στα αποδυτήρια, περιμένοντας να μας πουν κάτι. Ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ προέβη σε πράξη τρομοκρατίας. Δεν υπήρχε κάποια προστασία από την Αστυνομία, ήταν μια κατάσταση σώζων εαυτόν σωθήτω. Εμεινε να παίξουμε μόνο τις καθυστερήσεις. Περιμέναμε, αλλά μετά καταλάβαμε ότι δεν θα γινόταν τίποτα. Μόνο μας ειδοποίησαν να φάμε κάτι για να πάρουμε ενέργεια. Προπονηθήκαμε τη Δευτέρα και μας ενημέρωσαν ότι δεν θα έχουμε ματς το επόμενο Σαββατοκύριακο». Διέκοψαν το πρωτάθλημα και καταδίκασαν όλες τις ομάδες, ενώ ο ΠΑΟΚ πρέπει να τιμωρηθεί. Πιστεύω ότι τα πάντα θα λυθούν, εάν δεν το κάνει η Λίγκα, ή η Κυβέρνηση, θα παρέμβει η FIFA. Είμαστε από πάνω στη βαθμολογία και διέκοψαν τα πάντα.

Παλαίμαχοι: Είμαστε δίπλα στην ΑΕΚ περήφανοι στον τίμιο αγώνα της

Θέση για όσα γίνονται στο ελληνικό ποδόσφαιρο πήραν οι παλαίμαχοι της ΑΕΚ, οι οποίοι με ανακοίνωσή τους στέκονται στο πλευρό της «κιτρινόμαυρης» ΠΑΕ. Αναλυτικά:
«Από την αρχή της σεζόν, κι ενώ οι αντίπαλοί μας προσπαθούν να επιβληθούν με κάθε τρόπο, η ΑΕΚ ενεργεί με σεβασμό στο άθλημα. Χωρίς κραυγές, χωρίς εκβιασμούς, χωρίς «ή εμείς ή κανείς», χωρίς εισβολές σε αγωνιστικούς χώρους, χωρίς υπόγειες διαδρομές. Με παρεμβάσεις μόνο θεσμικές. Με την καλύτερη ομάδα της Ελλάδας και με μία διοίκηση που προασπίζεται τα συμφέροντά της, αλλά και σέβεται το ποδόσφαιρο και τους φιλάθλους. Είμαστε υπερήφανοι για όλα αυτά και είμαστε συμπαραστάτες σε αυτόν τον μεγάλο και τίμιο αγώνα».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *