Σκέτο «Μακεδονία»

Ο κ. Ζόραν Ζάεφ (AP Photo/Boris Grdanoski, FILE)

Δεν προλάβαμε να υπερψηφίσουμε στη Βουλή την Συμφωνία των Πρεσπών και οι γείτονες άρχισαν το σκέτο «Μακεδονία» με πρώτο και καλύτερο τον πρωθυπουργό Ζάεφ. Αυτό βέβαια, δεν βλέπω να απασχολεί τον Αλέξη, ο οποίος θεωρεί ότι «εκτέλεσε» (μάλλον κατά κυριολεξία) το εθνικό του καθήκον, λύνοντας ένα χρόνιο πρόβλημα (προς το συμφέρον βέβαια των Σκοπιανών).

• Συνέπεια

Τον θυμάμαι από παλιά στα πάνελ των εκπομπών του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου (και όχι μόνο). Για την ακρίβεια από εκεί τον γνώρισα. Συστηνόταν (δεν υπονοώ ότι δεν είναι) ως γιατρός. Απορούσα βέβαια πότε έβρισκε χρόνο και έβλεπε τους ασθενείς του, πότε ενημερωνόταν για τις εξελίξεις στην επιστήμη του με τις τόσες ώρες που περνούσε στον τηλεοπτικό αέρα. Μετά τον είδα να ασχολείται με την πολιτική. Δεν ήταν και τόσο σταθερός στα κόμματα με τα οποία κατέβαινε υποψήφιος, αλλά δεν είχα δώσει και μεγάλη σημασία.

Ο λόγος για τον Θανάση Παπαχριστόπουλο, τον βουλευτή των ΑΝΕΛ που συνεχίζει να πολιτεύεται με τον τρόπο με τον οποίο μας είχε συνηθίσει όλα τα προηγούμενα χρόνια: με απόλυτη… συνέπεια. Αφού είπε ότι θα ψήφιζε την Συμφωνία των Πρεσπών και αμέσως μετά θα παραιτούνταν (τώρα αυτό βέβαια πάλι δεν το κατάλαβα), λίγη ώρα μετά την ψηφοφορία είπε ότι θα παραιτηθεί τις προσεχείς ημέρες. Χθες, και ενώ δεν είχε ακόμα παραιτηθεί, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να πολιτευθεί με τον ΣΥΡΙΖΑ. Το κακό βέβαια δεν είναι μόνον ο Παπαχριστόπουλος. Το κακό είναι πως σαν και αυτόν υπάρχουν πολλοί άλλοι, τόσο εντός, όσο και εκτός του Κοινοβουλίου (που ετοιμάζονται να μπούνε σε αυτό).

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available