Θεατρική παράσταση για το λεξικό του σέξ στην Ελλάδα του 1978

Αφίσα για τη θεατρική παράσταση με τίτλο «Σεξ Λεξικόν: Η επιστήμη του έρωτα». Φωτογραφία: Πανεπιστήμιο Κύπρου

ΛΕΥΚΩΣΙΑ (Γραφείο Εθνικού Κήρυκα). Τη θεατρική παράσταση με τίτλο «Σεξ Λεξικόν: Η επιστήμη του έρωτα», ανεβάζει τον ερχόμενο Μάρτιο το Πανεπιστήμιο Κύπρου. Πρόκειται για μια κωμική ιστορία με άξονα την πρώτη ερωτική εμπειρία δυο νέων ανθρώπων οι οποίοι καταπιάνονται μ’ έναν ήπιο πολιτικό σχολιασμό των άκαμπτων ερωτικών πεποιθήσεων και προκαταλήψεων της παλιάς Ελλάδας, του 20ου αιώνα.

Η Κάτια και ο Τάκης, οι χαρακτήρες της παράστασης, είναι δυο πρόσωπα βγαλμένα από άλλη εποχή και το «Σεξ Λεξικόν» είναι ο οδηγός τους στο ταξίδι της ενηλικίωσης. Πρόκειται για ένα βοήθημα επιστημονικής φύσεως, ένα «παράλογο» εγχειρίδιο που θα τους μπερδέψει και θα δημιουργήσει τη βάση για μία αληθινή και ευαίσθητη κωμωδία.

Συγγραφέας του έργου είναι ο Σπύρος Δ. Μιχαλόπουλος, δημοσιογράφος βραβευμένος με το βραβείο Μπότση ενώ η σκηνοθέτις, Αγγελίτα Τσούγκου, με χιούμορ, τρυφερότητα και φρέσκια ματιά διεισδύει σε έναν ξεχασμένο χρόνο για να θυμίσει στο κοινό λέξεις, έννοιες, σκέψεις, μια ολόκληρη υπέροχη εποχή.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available