Σκληρή απάντηση Ν. Κιζίλγιουρεκ στην τουρκική Hurriyet

Ο πρώτος Τουρκοκύπριος Ευρωβουλευτής Νιαζί Κιζίλγιουρεκ ο οποίος εκλέγηκε με το ψηφοδέλτιο του ΑΚΕΛ και σημαντικές ψήφους από Τουρκοκυπρίους (AP Photo/Philippos Christou).

ΛΕΥΚΩΣΙΑ. Η τουρκική εφημερίδα «Hürriyet» στη προχθεσινή της έκδοση επιτέθηκε στον Τ/κυπριο ευρωβουλευτή του ΑΚΕΛ Νιαζί Κιζίλγιουρεκ και τον κατηγόρησε για «θρασύδειλη» επίθεση κατά της Τουρκίας. Το δημοσίευμα κυκλοφόρησε μετά την καταγγελία Κιζίλγιουρεκ για τις πολιτικές παρεμβάσεις της Τουρκίας στα κατεχόμενα και την δημογραφική αλλαγή που επιτελείται.

Ο Κιζίλγιουρεκ έδωσε σκληρή απάντηση στην Hürriyet. Σε ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, μοιράστηκε το δημοσίευμα και έγραψε:

«Βρε Hürriyet, οι δικές μου κυπριακές σελίδες είναι ολόασπρες. Ανοικτές και διαφανείς. Οι σελίδες αυτές είναι γεμάτες με αγάπη προς την πατρίδα μου και τους ανθρώπους της. Οι δικές μου κυπριακές σελίδες είναι γεμάτες με δράσεις μιας ζωής για την ειρήνη. Σε αυτές τις σελίδες δεν μπορείς να συναντήσεις μίσος, εχθρότητα, σκοτεινές πράξεις και προβοκάτσια.

Τί γίνεται με σένα βρε Hürriyet; Οι κυπριακές σου σελίδες με τί είναι γεμάτες;

Να σου πώ εγώ: Με fake news, με προβοκάτσια, με τα Σεπτεμβριανά του ’55 που προετοίμασες, με πολεμοκαπηλία και με αμέτρητες άλλες αισχρότητες.

Το τελευταίο παράδειγμα αυτών, είναι το δημοσίευμα σου για το πρόσωπό μου. Το προωθώ στα κοινωνικά δίκτυα και την ιστοσελίδα μου για να δει όλος ο κόσμος ακόμα μια φορά τί εστί Hürriyet».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available