Σπάνιο αυτοάνοσο νόσημα καθήλωσε Καναδή σε ελληνικό νοσοκομείο (βίντεο)

Η Mélanie Bergeron Mc Andrew. Φωτογραφία: gofundme.com

ΑΘΗΝΑ. Ενα ταξίδι στην Ελλάδα που ονειρευόταν για καιρό έχει μετατραπεί σε εφιάλτη για μία Καναδή από το Γκατινό (Gatineau) του Κεμπέκ, καθώς πλέον βρίσκεται καθηλωμένη σε νοσοκομείο της Αθήνας, αδυνατώντας να επιστρέψει σπίτι της στον Καναδά.

Η Μέλανι Μπερζερόν ΜακΑντριου (Melanie Bergeron McAndrew) ταξίδεψε στην Ελλάδα την Πρωτομαγιά με σκοπό να λάβει μέρος σε έναν διαγωνισμό πολεμικών τεχνών, ωστόσο κατά τη διάρκεια κρουαζιέρας σε ελληνικά νησιά ένιωσε αδιαθεσία και μεταφέρθηκε εσπευσμένα σε νοσοκομείο της Ρόδου.

Στις 8 Μαΐου, ημέρα των 35ων γενεθλίων της, οι γιατροί διέγνωσαν πως η  Μπερζερόν ΜακΑντριου έπασχε από το σπάνιο και σοβαρό αυτοάνοσο νόσημα «Guillain-Barre Syndrome (GBS)», το οποίο χτυπάει κατευθείαν στο νευρικό σύστημα, αναφέρει το «CTV News» της Οττάβα.

«Αναμένουμε απλώς τα καλά νέα ώστε να μπορέσουμε να αναπνεύσουμε και πάλι», είπε στο συγκεκριμένο κανάλι η μητριά της, Κάρολ Κένεβιλ (Carole Quenneville).

Ο Μάικ Λεκλέρ, φίλος της άτυχης 35χρονης που ήταν μαζί της στο ταξίδι, ανέφερε στο «CTV News» πως «επί τρεις ημέρες περπατούσαμε ανά την Ελλάδα, χορεύαμε πολύ, διασκεδάζαμε, προπονούμασταν για 5 ώρες καθημερινά. Ηταν φυσιολογικό για όλους μας τα πόδια μας, τα χέρια μας, οι ώμοι μας να πονάνε, αλλά για τη Μέλανι γινόταν όλο και χειρότερο».

«Παρέλυσε εντελώς και δεν μπορούσε να μιλήσει», δήλωσε η κ. Κένεβιλ με τη σειρά της.
Το χειρότερο για την Καναδή, μητέρα δύο παιδιών, ήταν πως ήταν εντελώς μόνη της, καθώς η υπόλοιπη ομάδα αναγκάστηκε να επιστρέψει στον Καναδά.

Η Μέλανι μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της Αθήνας, ενώ οι φίλοι της πραγματοποίησαν διαδικτυακή εκστρατεία με σκοπό να συγκεντρώσουν χρήματα για να ταξιδέψει η μητριά της στην Ελλάδα, όπως και έγινε.

«Λεπτό το λεπτό, μέρα τη μέρα, ελπίζουμε να ακούσουμε κάποιο καλό νέο», είπε η Κένεβιλ. Ωστόσο, οι γιατροί της συνέστησαν πως η θετή της κόρη δεν είναι ακόμα σε θέση να πραγματοποιήσει ένα τόσο μεγάλο ταξίδι.

«Ελπίζουμε το συντομότερο, αλλά δεν γνωρίζουμε πότε θα επιστρέψει σπίτι», πρόσθεσε η Κένεβιλ. «Κάθε σεντ που συγκεντρώνεται είναι πολύτιμο. Η Μέλανι θα χρειαστεί βοήθεια όταν επιστρέψει σπίτι, ίσως χρειαστεί να προσαρμόσουμε το σπίτι της ανάλογα», κατέληξε.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available