Σπανός: Εμείς με σφεντόνες κι οι άλλοι με μυδράλια

Προ των ευθυνών του έφεραν Περέιρα και Γραμμένο οι άνθρωποι του Ατρόμητου με αφορμή τον ορισμό Ελλήνων διαιτητών στον επαναληπτιικό προημιτελικό με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ.

Για την επίσκεψη που πραγματοποίησε την προηγούμενη Δευτέρα στο αρχιδιαιτητή Μέλο Περέιρα προκειμένου να του εκθέσει τα παράπονα της ομάδας του για την διαιτησία, αναφέρθηκε με δηλώσεις του στον ΣΠΟΡ FM, ο ισχυρός άνδρας του Ατρόμητου, Γιώργος Σπανός.

«Ζητήσαμε το ραντεβού γιατί θεωρούσαμε ότι σαν Ατρόμητος είχαμε άλλη αντιμετώπιση από τις ομάδες που είναι στις πρώτες θέσεις. Είχαμε ζητήσει ξένους διαιτητές σε παιχνίδια με άλλες ομάδες των πρώτων θέσεων. Από την στιγμή που έχουμε την καινοτομία αυτή θεωρούσαμε ότι θα πρέπει να έχουμε την ίδια αντιμετώπιση. Ο κύριος Περέιρα μου εξήγησε ότι υπάρχει μια συγκεκριμένη οδηγία από την ΟΥΕΦΑ για να υπάρχουν διαιτητές μόνο στα παιχνίδια των τεσσάρων μεγάλων, πώς υπάρχει ένα συγκεκριμένο μπάτζετ αλλά και πως η επιθυμία των Ελλήνων διαιτητών να παίζουν παιχνίδια και να μην παραγκωνιστούν. Υποστήριξε ότι είναι κάτι αναγκαίο αυτό που γίνεται λόγω των έντονων διαφορών που είχαν οι μεγάλες ομάδες», είπε αρχικά ο Γ. Σπάνος και πρόσθεσε χαρακτηριστικά:

«Βλέπω τι διαιτησίες έχουν οι αντίπαλοί μας. Οι μεγάλες ομάδες δεν δικαιούνται να μιλάνε. Όσους βαθμούς έχει κάνει ο Ατρόμητος τους έχει πάρει με την αξία του. Εμείς παλεύουμε με σφεντόνες και οι άλλοι με μυδράλια. Παλεύουμε όμως ακόμη. Φυσικά και δεν με κάλυψε τα όσα που είπαν στην Επιτροπή. Η ελληνική πραγματικότητα είναι να μην μιλάνε οι μεγάλοι, να μην έχουν παράπονα, και όλα καλά. Μου άφησαν ανοικτό το ενδεχόμενο στον δεύτερο γύρο να χρησιμοποιηθούν ξένοι διαιτητές και σε παιχνίδια άλλων ομάδων. Δεν μου το απέκλεισαν αν και η οδηγία ήταν σαφή από την UEFA».

Σε άλλες ερωτήσεις ο Γ. Σπανός, είπε:

–Για το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό:

«Η απορία μας ήταν γιατί να μην οριστεί ξένος διαιτητής από την στιγμή που και ο Ολυμπιακός ήθελε να συμβεί κάτι τέτοιο. Εκεί δεν πήραμε απάντηση που μας κάλυψε. Μου είπαν ότι πρέπει όλοι να παίρνουν δύσκολα παιχνίδια. Πώς σε κάποια παιχνίδια που είναι ντέρμπι αξιολογείς και βάζεις τους καλύτερους. Η φιλοσοφία της Επιτροπής είναι ότι θέλει να βγουν νέοι διαιτητές, αλλά και κάποιοι ότι πρέπει να ανέβουν επίπεδο και πως αυτοί θα πρέπει να πάρουν κάποια παιχνίδια. Ναι αυτό είναι ρίσκο».

–Για τους τρόπους ενημέρωσης και εκμάθησης των διαιτητών…

«Διαβάζω ότι υπάρχουν υπεύθυνοι καθηγητές. Μου είπαν ότι υπάρχουν και σεμινάρια. Τώρα εάν αυτά είναι επαρκή για να μάθουν οι διαιτητές δεν το ξέρω. Βλέπουμε ότι γίνονται λάθη. Το VAR πρέπει να έρθει σύντομα και να λύσει τέτοια προβλήματα. Μου είπε ότι είναι στην τελική διαδικασία για να μπει στη χρήση. Θα είναι χρήσιμο εργαλείο ειδικά στο θέμα των οφ-σάιντ, όπως και σε άλλες περιπτώσεις. Διαβάζω ότι υπάρχουν υπεύθυνοι καθηγητές. Μου είπαν ότι υπάρχουν και σεμινάρια. Τώρα εάν αυτά είναι επαρκή για να μάθουν οι διαιτητές δεν το ξέρω. Βλέπουμε ότι γίνονται λάθη. Το VAR πρέπει να έρθει σύντομα και να λύσει τέτοια προβλήματα. Μου είπε ότι είναι στην τελική διαδικασία για να μπει στη χρήση. Θα είναι χρήσιμο εργαλείο ειδικά στο θέμα των οφ-σάιντ, όπως και σε άλλες περιπτώσεις».

–Για τον Κάναντι…

«Έχουμε άριστη συνεργασία με τον προπονητή. Μπορεί όμως να θέλει να πάει σε κάποιο άλλο πρωτάθλημα και σε μεγαλύτερο κλαμπ. Εμείς επιθυμούμε τη συνέχεια της συνεργασίας μας».

–Για προτάσεις για παίκτες που ενδεχομένως να φτάσουν και να αποχωρήσουν παίκτες:

«Εάν είναι κάποια πρόταση που δεν μπορούμε να αρνηθούμε»…

–Για το ενδεχόμενο μεταγραφών:

«Αν υπάρξει κάποια λύση που θα μας δώσει το κάτι παραπάνω στο υλικό που έχουμε τότε ναι».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available