Σπιτικό φαγητό της γιαγιάς στο Οχάιο από το ομογενειακό «Matsos Family Restaurant»

Φωτογραφία αρχείου: Εθνικός Κήρυξ.

ΓΟΥΣΤΕΡ. ΟΧΑΙΟ. Ο ιδιοκτήτης και διευθυντής του εστιατορίου «Matsos Family Restaurant» στο κέντρο του Γούστερ, Σπύρος Μάτσος, ορίζει το παρόν του μέσα από τις απόψεις και τις εμπειρίες των που συνάντησε στην έως τώρα ζωή του. Γεννημένος στην Ελλάδα της Κατοχής, ο 77χρονος πλέον Μάτσος, αποφάσισε μετά από προτροπή της μητέρας του να μεταναστεύσει στις ΗΠΑ στα 23 του χρόνια.

Ξεκίνησε ως μηχανικός αεροσκαφών σε πολεμικά αεροπλάνα κατά την περίοδο του πολέμου με το Βιετνάμ, συνέχισε ως τραγουδιστής σε διάφορα κλαμπ της Νέας Υόρκης και στη συνέχεια ένα εστιατόριο με την σύζυγό του κοντά στο Πανεπιστήμιο «Yale». «Ημασταν ευτυχισμένοι τότε», είπε.

Αποφάσισε να εγκατασταθεί στο Οχάιο γιατί, όπως δήλωσε ο ίδιος, δεν είχε τόση πολυκοσμία όση οι Ανατολικές ακτές. «Περπατώντας στο κέντρο της πόλης ανακάλυψα αυτό το μέρος, το οποίο στη συνέχεια μετατράπηκε στο ‘Matsos Family Restaurant’. Ξεκινήσαμε στις 14 Ιουλίου 1982 με ένα ξέφρενο πάρτι» είπε χαρακτηριστικά.

Ολα τα πιάτα του μαγαζιού βασίζονται σε μεγάλο βαθμό στις συνταγές της μητέρας του και της γιαγιάς του, ενώ τα υλικά είναι φρέσκα και πολλές φορές τα φέρνει απ’ ευθείας από την Ελλάδα. Αν και η αγαπημένη του σύζυγος, Παμ, έχει πλέον πεθάνει, ο κύριος Σπύρος θα συνεχίσει να δουλεύει στο μαγαζί για όσο αντέχει ακόμη.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available