Σπύρος Βαγγελάτος: Συγκινήσεις στο γήπεδο, ωραία εικόνα στις εξέδρες

Β3: Το σήκωσαν τα παιδιά του Φλάσινγκ Η πρωταθλήτρια ομάδα της Ενορίας του Αγίου Νικολάου του Φλάσινγκ στην κατηγορία B3. Οι «μπλε» νίκησαν 37-36 το Πορτ Ουάσινγκτον σε ένα ματς - θρίλερ. Οι: Γρηγόρης Κουρκουμέλης, Γιώργος Ιωάννου, Γιάννης Μώλος, Πέτρος Ντέβρες, Γιώργος Προπόνης, Νίκος Ζαχάρης, Γιάννης Μέτις, Νεκτάριος Ντόνας, Ανδρέας Σπύρου, Ιάκωβος Πολυδώρου, Γιώργος Τσόλκας, Γιώργος Νικολάου, Ιάσωνας Σαραφίδης, υπό των προπονητών τους Δημήτρη Ντέβρε, Σαμ Μώλο και Σπύρο Κουρκουμέλη. Φωτογραφία: GOBL

Οι πρώτοι τελικοί μπάσκετ, αυτοί του Παιδικού Πρωταθλήματος, ολοκληρώθηκαν με τις καλύτερες των εντυπώσεων. Μεγάλες συγκινήσεις από τους αγώνες στα ημιτελικά και τελικά, έντονα συναισθήματα, χαρές και στενοχώριες, όμως το σημαντικότερο όλων, ήταν ότι τα παιδιά έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και κέρδισαν δικαιολογημένα το χειροκρότημα των εκατοντάδων ομογενών που γέμισαν το γήπεδο. Συγγενείς και φίλοι των παιδιών δημιούργησαν μία καταπληκτική και πολύ όμορφη «καυτή» ατμόσφαιρα βοηθώντας τα μέγιστα την όλη γιορτή της μπασκετικής Ομογένειας.

Ο διευθύνων σύμβουλος του ΠΠΜ Σπύρος Βαγγελάτος (φωτογραφία: Ντ. Αυλωνίτης).

«Το διήμερο των ημιτελικών και τελικών στο Παιδικό Πρωτάθλημα ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο. Κανείς μας δεν μπορούσε να σκεφτεί καλύτερη έναρξη. Τα παιδιά είχαν πολύ ενθουσιασμό και φάνηκε από την πρεμιέρα των αγώνων, από το πρώτο ματς των ημιτελικών», η πρώτη ατάκα του ενθουσιασμένου από την εικόνα της τελικής φάσης του Παιδικού, κ. Σπύρου Βαγγελάτου. Ο επικεφαλής της Επιτροπής που «τρέχει» το πρόγραμμα, έχει πολλά χρόνια στα κλειστά γήπεδα, έχει δει εκατοντάδες αγώνες, έχει παρευρεθεί σε όλους τους ημιτελικούς και τελικούς τα τελευταία χρόνια, και χωρίς αμφιβολία μαζί με τον αδελφό του, Χαράλαμπο Βαγγελάτο, αποτελούν διαφήμιση για το Πρωτάθλημα, ακούραστοι εργάτες και τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια και αναγνώριση από όλους. Συνεπώς η άποψή του και οι εντυπώσεις του πάνω στους πρώτους τελικούς -γιατί θα ακολουθήσουν και οι «μεγάλες» ηλικίες το ερχόμενο Σαββατοκύριακο- έχει ιδιαίτερα βαρύνουσα σημασία. Και επειδή ο Σπύρος Βαγγελάτος δεν φημίζεται για τον ενθουσιασμό του αλλά περισσότερο για την λογική του η εικόνα που έβγαλε από τους πρώτους τελικούς είναι και αυτή που κρατάμε ως παρακαταθήκη για το μέλλον, αλλά και έναν πολύ καλό «κράχτη» προκειμένου από την επόμενη σεζόν να έχουμε ακόμα περισσότερες ομάδες, ακόμα περισσότερα παιδιά στο πρόγραμμα και ακόμα περισσότερους θεατές στις εξέδρες.

Μάλιστα ο κ. Σπύρος Βαγγελάτος για να μας επιβεβαίωση την πεποίθησή του ότι τα παιχνίδια αυτά θα είναι καλή «προίκα» για ένα καλύτερο μέλλον του προγράμματος, μάς αναφέρει τρία παιχνίδι που κυριολεκτικά έκοψαν την ανάσα των θεατών: «Η καλή μέρα φάνηκε από το πρώτο παιχνίδι των ημιτελικών, το Σάββατο, που κρίθηκε στα τελευταία δευτερόλεπτα. Η Ανδριάννα Ιωάννου ευστόχησε σε δύο ελεύθερες βολές κι έδωσε στην ομάδα της, το Φλάσινγκ, το προβάδισμα με 12-10 επί της Αστόριας, και την πρόκριση στον τελικό.

Το δεύτερο παιχνίδι είχε ακόμα μεγαλύτερη αγωνία. Η ομάδα της Ενορίας του Αρχάγγελου Μιχαήλ ήταν μπροστά 8-7 με μόλις 2 δευτερόλεπτα για τη λήξη. Χρόνος που για την Αμέλια Καλαμάρα ήταν αρκετός για να πετύχει καλάθι δύο πόντων και να δώσει την νίκη – πρόκριση στην ομάδα της Ενορίας του Αγίου Παύλου!
Ομως εκεί που πραγματικά έγινε αγώνας – θρίλερ ήταν στον τελικό της Β3 κατηγορίας. Η ομάδα της Ενορίας του Αρχάγγελου Μιχαήλ ξεκίνησε με 16-0, αλλά το Φλάσινγκ το κέρδισε στα τελευταία με 37-36 και μαζί και το πρωτάθλημα.

Αυτά ήταν τρία από τα 12 παιχνίδια που μάς καθήλωσαν και η αγωνία ήταν πολύ μεγάλη. Ολα τα παιδιά, ηλικίας 9 έως 12 ετών έδωσαν ό,τι είχαν και δεν είχαν. Και προσωπικά πιστεύω ότι δεν θα έχουμε τέτοιο ενθουσιασμό στους τελικούς των ‘μεγάλων’ παιδιών. Ισως γιατί τα… μικρά είναι… μικρά».

Β3: Ατυχία για τους άσους του Πορτ Ουάσινγκτον
Η ομάδα το Β3 της Ενορίας του Αρχάγγελου Μιχαήλ στο Πορτ Ουάσινγκτον ξεκίνησε σαρωτικά τον τελικό με το Φλάσινγκ. Μετά το αρχικό 16-0 «κόλλησαν» και μετά από ματς – θρίλερ έχασαν το τρόπαιο, αλλά κέρδισαν το χειροκρότημα και τον σεβασμό όλων. Γιώργος Μπελέσης, Γιάννης Καλάργυρος, Σπύρος Ματαράγγας, Χάρης Μιχαλάτος, Δημήτρης Νοτιάς, Παύλος Πανάγος, Χρήστος Παπαγιαννόπουλος, Μιχαήλ Σκουλικίδης, Χρήστος Σιδέρης, Στέφανος Τσιμισίρης, Σπύρος Βενέτης με τους προπονητές τους Ντένις Ματαράγκα, Δημήτρη Μπελέση και Γιάννη Βενέτη. Φωτογραφία: GOBL

Από αγωνιστική άποψης τα παιχνίδια ήταν ό,τι καλύτερο και είχαν το ενδιαφέρον και την αγωνία που θέλουν γονείς και φίλοι αλλά και ομάδες που θέλουν να μπουν στο Πρόγραμμα. Τι έγινε όμως στις εξέδρες και τι ήταν αυτό που πραγματικά εντυπωσίασε τον εκ των πλέον πεπειραμένων παραγόντων της Επιτροπής; «Ενα ευχάριστο πράγμα που παρατήρησα φέτος; Είδα πολλά παιδιά που παίζουν στις μεγαλύτερες κατηγορίες (13-17 ετών) να έρχονται και να παρακολουθούν τα παιχνίδια των νεότερων κατηγορίες. Δεν έχουμε δει πολλά από αυτά σε προηγούμενα χρόνια και αυτό μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση και με ικανοποίησε πολύ», τόνισε ο κ. Βαγγελάτος που έκλεισε όπως πάντα, με ήθος και την αξία που τον χαρακτηρίζει σαν άνθρωπο, αναγνώριση και «ευχαριστώ»: «Μου δίνετε την ευκαιρία να συγχαρώ όλους τους παίκτες που αγωνίστηκαν στους ημιτελικούς και τελικούς του Παιδικού Πρωταθλήματος και να ευχηθώ καλή τύχη σε όλους τους παίκτες που θα παίξουν το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, δηλαδή στο Εφηβικό Πρωτάθλημα.

Επίσης θέλω να ευχαριστήσω τους γονείς και τους προπονητές για τη συνεργασία και την υποστήριξή τους.
Θέλω να ευχαριστήσω όλα τα μέλη της Επιτροπής που ήρθαν το περασμένο Σαββατοκύριακο και μας βοήθησαν τα μέγιστα στο έργο μας αλλά και όλα τα μέλη της Επιτροπής που μας στήριξαν, μας βοήθησαν και δούλεψαν μαζί μας σε όλη τη φετινή σεζόν. Ιδιαιτέρως όμως θέλω να ευχαριστήσω τον Μιχάλη Σελλά από το γραφείο της Αρχιεπισκοπής, που με βοήθησε πολύ φέτος. Είχαμε άψογη συνεργασία και ήταν πάντα δίπλα μου. Τον ευχαριστώ πολύ γι αυτό.
Τέλος να ευχαριστήσω όλους τους φίλους που ήρθαν και είδαν ημιτελικούς και τελικούς αλλά και όλους που ήταν κοντά μας από τις εξέδρες όλη τη χρόνια.
Ευχαριστώ πολύ για όλα».

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:
Ημιτελική φάση
G2 Αγιος Νικόλαος – Αγιος Δημήτριος 12-10
G2 Αγιος Παύλος – Αρχάγγελος Μιχαήλ 9-8
Β2 Αρχάγγελος Μιχαήλ – Τίμιος Σταυρός B2 26-16
Β2 Αγιος Νικόλαος Κόκκινο – Αγιος Νικόλαος Μπλε B2 27-16
G3 Αρχάγγελος Μιχαήλ – Κοιμήσεως Θεοτόκου 30-22
G3 Τίμιος Σταυρός – Αγιος Δημήτριος 41-26
B3 Aγιος Νικόλαος – Κοιμήσεως Θεοτόκου 38-30
B3 Αρχάγγελος Μιχαήλ – Τίμιο Σταυρό Μπρούκλιν 42-32

Τελικοί
G2 Αγιος Παύλος – Αγιος Νικόλαος 14-7
Β2 Αρχάγγελος Μιχαήλ – Αγιος Νικόλαος Κόκκινο 40-28
G3 Αρχάγγελος Μιχαήλ – Τίμιος Σταυρός 36-25
Β3 Αγιος Νικόλαος – Αρχάγγελος Μιχαήλ 37-36

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available