Στα δίκτυα της ΥΚΑΝ «βαποράκι» 16 κιλών κοκαίνης

Φωτογραφία αρχείου: Πηγή: Ελληνική Αστυνομία.

ΛΕΥΚΩΣΙΑ. (Γραφείο Εθνικού Κήρυκα). Παραδέχθηκε ότι έκανε τον μεσάζοντα ένας 25χρονος που συνελήφθη για φορτίο θανάτου δεκαέξι κιλών κοκαίνης, μετά από άγρια καταδίωξη του στη Λάρνακα.

Σύμφωνα με τα όσα ακούστηκαν στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας, ο 25χρονος, φέρεται να ομολόγησε στους ανακριτές της υπόθεσης, πως γνώριζε ότι το πακέτο περιείχε ναρκωτικά και πως το παρέλαβε έναντι χρηματικής αμοιβής, κατόπιν οδηγιών άλλων προσώπων.

Η Αστυνομία είχε ζητήσει την οκταήμερη κράτηση του υπόπτου, αίτημα το οποίο ενέκρινε το Δικαστήριο.

Όπως αναφέρθηκε στο Δικαστήριο, 25χρονος είχε μεταβεί σε εταιρεία ταχυμεταφορών για να παραλάβει δύο πακέτα που περιείχαν ναρκωτικά και τα οποία είχαν σταλεί στην Κύπρο, από την Ολλανδία.

Μετά την λήψη πληροφορίας, η ΥΚΑΝ έστησε μεγάλη επιχείρηση για σύλληψη του υπόπτου. Ωστόσο μόλις ο 25χρονος αντιλήφθηκε τα μέλη της ΥΚΑΝ, φέρεται να προσπάθησε να διαφύγει, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει η καταδίωξη του, ενώ στην προσπάθεια του να αποφύγει τη σύλληψη, χτύπησε δύο ιδιωτικά αυτοκίνητα και σε ένα υπηρεσιακό όχημα της Αστυνομίας.

Τα πακέτα που θα παραλάμβανε ο νεαρός παραλήφθηκαν τελικά από άνδρες της ΥΚΑΝ και από εξετάσεις διεφάνη ότι αυτά περιείχαν 16 περίπου κιλά κοκαΐνης, τα οποία παραλήφθηκαν ως τεκμήρια και θα σταλούν για τις απαραίτητες εξετάσεις.

Η Αστυνομία βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με τις ξένες υπηρεσίες για ανταλλαγή πληροφοριών και σε μια προσπάθεια εντοπισμού και του αποστολέα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available