Στα ύψη το θερμόμετρο στη Βοστώνη – Κίνδυνος για πλημμύρες

Φωτογραφία αρχείου: Εθνικός Κήρυξ.

ΒΟΣΤΩΝΗ. Στο άλλο άκρο επρόκειτο να χτυπήσει το θερμόμετρο στη Βοστώνη και σε πολλές πόλεις της Νέας Αγγλίας, την Παρασκευή και το πρωί του Σαββάτου.

Συγκεκριμένα, αναμενόταν να σπάσει το μέχρι τώρα υπάρχον ρεκόρ και να φτάσει τους 60 βαθμούς Φαρενάιτ, από τους μείον 15 της περασμένης εβδομάδας.

Παράλληλα, οι μετεωρολόγοι είχαν προβλέψει καταρρακτώδεις βροχοπτώσεις για το απόγευμα της Παρασκευής μέχρι και το πρωί του Σαββάτου. Δεν απέκλειαν το ενδεχόμενο να ρίξει από 1 μέχρι και 3 ίντσες βροχή.

Τόνιζαν ότι η βροχή θα έλιωνε το χιόνι το οποίο σε πολλές περιπτώσεις έχει σχηματίσει μικρούς λόφους, πράγμα το οποίο θα έχει ως αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν οι δρόμοι, τα σπίτια και καταστήματα όχι μόνο στις παράκτιες περιοχές αλλά και στην ενδοχώρα.

Αρμόδια συνεργεία των Δήμων είχαν βγει κατά εκατοντάδες και καθάριζαν τα φρεάτια τόσο στις κεντρικές οδικές αρτηρίες, όσο και στους δρόμους εντός των πόλεων για να αποφευχθούν όσο το δυνατόν περισσότερες πλημμύρες.

Το δύσκολο μέρος της καιρικής αλλαγής αναμένεται το Σάββατο το απόγευμα και βράδυ διότι η θερμοκρασία θα πέσει απότομα κατά τουλάχιστον 30 βαθμούς, πράγμα το οποίο σημαίνει ότι θα παγώσει το νερό της βροχής.

Ακόμα, στα βόρεια μέρη και συγκεκριμένα στις πολιτείες του Νιου Χαμσάιρ, Μέιν και Βερμόντ, η βροχή θα μετατραπεί σε παγωμένη βροχή και χιόνι κάνοντας την οδήγηση επικίνδυνη. Ωστόσο, η μεγαλύτερη ανησυχία παντού ήταν οι πλημμύρες.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *