Στην «κατάψυξη» η Κύπρος, στους -10 στα ορεινά

Χιονισμένη πλαγιά στο Τρόοδος (Φωτογραφία: ΓΤΠ).

ΛΕΥΚΩΣΙΑ. Σε κλοιό ψύχους βρίσκεται από το Σάββατο η Κύπρος. Βροχές, χιόνια στα ορεινά, ελαφρά χιονόπτωση ακόμα και στα ημιορεινά και πολύ χαμηλές θερμοκρασίες ήταν την Κυριακή τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού σχεδόν σε όλη την Κύπρο, καθώς υψηλή πίεση και ψυχρή αέρια μάζα, επηρεάζουν την περιοχή.

Την Κυριακή επιβεβαιώθηκαν οι προβλέψεις για πτώση νυφάδων χιονιού και χιονόνερου μέχρι και στα πεδινά, με περιοχές της ελεύθερης Αμμοχώστου (Αγία Νάπα, Πρωταράς), να βιώνουν ένα σπάνιο φαινόμενο.

Την Κυριακή το βράδυ, η θερμοκρασία αναμενόταν να πέσει στους 0 βαθμούς Κελσίου στη Λευκωσία και στο εσωτερικό και στους -10 στα ορεινά. Το ύψος του χιονιού στην Πλατεία Τροόδους το μεσημέρι της Κυριακής ήταν 66 εκατοστά.

Σύμφωνα με το Τμήμα Μετεωρολογίας, η παγωνιά και το ίδιο σκηνικό του καιρού θα παραμείνει τη Δευτέρα και την Τρίτη, ενώ αναμένεται να αρχίσει να υποχωρεί από την Τετάρτη.

Ολοι οι δρόμοι που οδηγούν στο χιονισμένο Τρόοδος ανοικτοί μόνο για οχήματα με κίνηση στους τέσσερις τροχούς ή εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available