Στην ομογενή Αραβέλλα Σιμωτά τα ηνία της Επιτροπικής Ηθικής της Πολιτειακής Βουλής

Η κ. Αραβέλλα Σιμωτά. Φωτογραφία: Εθνικός Κήρυξ/Ελένη Σακέλλη.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η πολιτειακή βουλευτής της Αστόριας, Αραβέλλα Σιμωτά, ανέλαβε τα ηνία της Επιτροπής Ηθικής και Προσανατολισμού της Πολιτειακής Βουλής (Τhe Ethics and Guidance Committee) και κατέστη η πρώτη ομογενής που αναλαμβάνει ένα τόσο σημαντικό αξίωμα.

Η κ. Σιμωτά το απόγευμα της Τρίτης επισκέφθηκε τα κεντρικά γραφεία του «Εθνικού Κήρυκα» αφ’ ενός να μιλήσει για τα νέα της καθήκοντα και για τον νομοθετικό της έργο.

Αναφερόμενη στον ρόλο της επεσήμανε ότι η Επιτροπής Ηθικής και Προσανατολισμού είναι αρμόδια για να εξετάσει όλα τα παράπονα και τις μηνυτήριες αναφορές εις βάρος των πολιτειακών βουλευτών και των συνεργατών τους, ακόμη και αν αυτές σχετίζονται με σεξουαλική παρενόχληση, είτε με φυλετικές και άλλες διακρίσεις.

«Είναι μια σημαντική επιτροπή, η οποία λόγω των τεκταινομένων στον τομέα της πολιτικής και του Χόλιγουντ αναλαμβάνει αυξημένες υποχρεώσεις», επεσήμανε η κ. Σιμωτά υπενθυμίζοντας ότι τους τελευταίους μήνες έχουν έρθει έντονα στο προσκήνιο θέματα που σχετίζονται με σεξουαλικές παρενοχλήσεις στον χώρο εργασίας και με ανάρμοστες συμπεριφορές και διακρίσεις εις βάρος των γυναικών.

Αναφερόμενη στις σημερινές συγκυρίες είπε ότι «ζούμε σε κρίσιμη στιγμή, διότι επικεντρώνουμε την προσοχή μας σε τέτοιου είδους υποθέσεις» και ότι οι παρούσες συγκυρίες μας παρέχουν την ευκαιρία να συνειδητοποιήσουμε την αναγκαιότητα αλλαγής της κουλτούρας που υπάρχει σε πολλά ιδρύματα, όχι μόνο στα κυβερνητικά, αλλά και στα ιδιωτικά ιδρύματα, στα εκπαιδευτικά και πολιτιστικά ιδρύματα, όπου οι γυναίκες βρίσκονται αντιμέτωπες με πρακτικές διακρίσεως και ανάρμοστης συμπεριφοράς μόνο και μόνο επειδή τυγχάνει να είναι γυναίκες.

Η ομογενής πολιτικός επεσήμανε ότι η Αμερική εισήλθε σε μια νέα εποχή όπου περισσότεροι άνθρωποι λύνουν την σιωπή πολλών ετών και διηγούνται τις δικές τους ιστορίες. Παράλληλα τόνισε ότι σε τέτοιου είδους καταγγελίες είναι πολλές φορές δύσκολο να κρίνεις διότι υπάρχουν αντικειμενικά και υποκειμενικά εμπόδια.

Αναφερόμενη στις συζητήσεις που γίνονται σε τοπικό και πανεθνικό επίπεδο επεσήμανε ότι είναι χρήσιμες για να αντιληφθούμε το πρόβλημα, να το αντιμετωπίσουμε στην γένεσή του και να θωρακίσουμε τους θεσμούς και τα ιδρύματα.

Παράλληλα, τόνισε ότι τα δεδομένα έχουν αλλάξει και θα αλλάξουν με την άνοδο των γυναικών σε αξιόλογα πόστα. Τόνισε επίσης ότι σήμερα περισσότερο από ποτέ απαιτείται να θεσπίσουμε έναν ηθικό κώδικα που θα υποδεικνύει τι είναι το σωστό.

Η κ. Σιμωτά εξέφρασε την ευγνωμοσύνη για τον πρόεδρο της Βουλής που της ανέθεσε την προεδρία της Επιτροπής Ηθικής και τόνισε ότι αυτό αυξάνει ταυτόχρονα την ευθύνη και τις υποχρεώσεις της. Παράλληλα, ανέφερε ότι η επιτροπή είναι διακομματική και ότι τόσο οι Ρεπουμπλικανοί, όσο και οι Δημοκρατικοί πρέπει να συνεργαστούν στο μείζον αυτό θέμα.

Αναφερόμενη στην Αστόρια, είπε ότι συνεργάζονται άψογα με τον πολιτειακό γερουσιαστή Μιχάλη Γιάνναρη, με τον δημοτικό σύμβουλο Κώστα Κωνσταντινίδη για τα ζητήματα που σχετίζονται με την ποιότητα ζωής, την τάξη και την ασφάλεια, καθώς επίσης και την υποστήριξη των επιχειρήσεων.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *